napja 
 

A kulcslyukon át (Programajánlók - Színház)
A kulcslyukon át

A Thália Színház nagyszínpadi bemutatóinak sorát 2019. március 30-án Joe Orton komédiája, A kulcslyukon át zárja. Az előadás rendezője Fehér Balázs Benő, szereplői Schell Judit, Friedenthal Zoltán, Mórocz Adrienn, Tamási Zoltán, Bán Bálint és Vida Péter.

A történet egy pszichiátriai rendelőben játszódik, ahol a gyógykezelés több veszéllyel jár, mint a betegség. De a legtöbb veszéllyel a titkárnői állás jár, amire Geraldine (Mórocz Adrienn) ártatlanul jelentkezik. Először leendő főnöke, Dr Prentice (Friedenthal Zoltán) kérésére vetkőznie kell. Majd azonnal öltöznie, mert betoppan a pszichiáter vérmes felesége (Schell Judit). És nyomában zsarolója, a szoknyabolond londiner (Bán Bálint). Akit üldöz a rendőr (Vida Péter). Szerencsére az egészségügyi hatóság főellenőre (Tamási Zoltán) lesújt, ahol hibát talál – és ennek érdekében bármit képes félreértelmezni. Mire előkerülnek a kényszerzubbonyok és a pisztolyok, már csak annyi biztos: a váratlan esemény mindig bekövetkezik, amikor legkevésbé számítunk rá.

Ilyen őrült napból egy elég az életben. Ezért találták fel a színházat, hogy az az egy viszont ki ne maradjon.

Az elsöprő komédia szerzője, Joe Orton olyan zseniális és sikeres volt, hogy azt nem lehetett elviselni: a szerelme végzett vele. Ezt a darabját már nem is láthatta színpadon. Nézze meg Ön.

Bemutató: 2019. március 30.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat