napja 
 

A nácik legbizarrabb projektjei - újabb titkos kísérletekre derül fény? (Programajánlók - Film)
Feltáratlan kutatóközpontot mutat be a HISTORY új filmje
A nácik legbizarrabb projektjei - újabb titkos kísérletekre derül fény?

A nácik nem véletlenül lettek számtalan fantasztikus történet főgonoszai az Amerika Kapitánytól Indiana Jonesig: a valóságban is sok abszurd lázálmot kergettek legendás ereklyék kutatásától egzotikus fegyverek fejlesztéséig. A HISTORY új filmje egy eddig nem ismert föld alatti alagútrendszerben talált újabb vad projekteket.

Van Németországban egy eddig feltáratlan alagútrendszer, ami sok mindent megváltoztathat, amit Hitler második világháborús terveiről tudtunk. A föld alatti labirintus elhelyezkedése eddig rejtély volt, de egy új forrás révén sikerült megtalálni a „Decknamen Jonas” kódnevű náci bázist, ahol pusztító fegyvereket és szuperkatonák akartak kifejleszteni. A HISTORY Hitler labirintusa című filmjében egy kincsvadász-csapat ered a létesítmény és az ott folyó kísérletek nyomába. Sci-fibe illő történet, pedig a nácik valóban sok bizarr projektbe fogtak – ezekből szedtünk össze néhányat.

 Atlantisz és a Szent Grál nyomában

Heinrich Himmler 1935 Ahnenerbe („ősapáink öröksége”) néven SS-intézetet alapított a német őstörténet kutatására – ha kutatásnak lehet nevezni, hogy a világ legtávolabbi sarkait is feltúrták az ősi árja hódításokat bizonyítani hivatott ezoterikus ereklyék nyomában. Ők finanszírozták az 1939-es tibeti német expedíciót, megszállottan keresték a Szent Grált és a Szent Lándzsát (amellyel a legenda szerint a kereszten Jézust megsebezték), de portálokat is kerestek, amelyek eltűnt ősi földekre, például Atlantiszra vagy Thuléba vezettek.

 Szuperfegyverek – mítoszok és valóság

A II. világháború vége felé a nácik már csak valamilyen csodafegyver, Wunderwaffe kifejlesztésében bízhattak. A Haunebu nevű repülő csészealj vagy a Die Glock nevű antigravitációs fegyver csak utólag kitalált mítoszokban létezett, ám maguknak a náciknak a képzelőereje is határtalan volt, ha rémisztő, de a legkevésbé sem praktikus fegyvereket kellett kitalálni. Ilyen volt a Schwerer Gustav, a hadtörténelem legnagyobb lövege, amelynek 1350 tonnáját csak vasúton lehetett szállítani, ezért a két elkészült példányt alig vetették be. De dolgoztak egy Föld körül keringő hatalmas tükör tervein is, ami a Nap fényét alakította volna halálsugárrá.

 Bálnazsír a háborúhoz – vagy titkos ufóbázis?

A német haditengerészet 1938 és 1939 fordulóján titokzatos expedíciót indítottak az Antarktiszhoz. A Schwabenland nevű hajó hivatalosan tudományos feltárást végzett, de a küldetést máig legendák övezik. Vannak, akik szerint titkos bázist hoztak létre, ahol különböző fegyvereket, sőt repülő csészealjakat fejlesztettek, mások úgy vélik, titkos háborút folytattak itt a szövetségesekkel 1945 után, sőt Hitler ide menekült egy tengeralattjáró fedélzetén. A valóság prózaibb: a németek bálnavadászat céljából érkeztek, mert úgy gondolták, hogy a bálnazsírból előállított margarinból fedezik majd a közelgő háború élelmezési szükségleteit.

 Árja anya- és gyermekotthonok

A tökéletes, „árja” ember létrehozása jegyében jött létre 1935-ben a Lebensborn nevű titkos anyaotthon-hálózat, ahol minden „tiszta vérű” nő jómódban hozhatta világra gyermekét. Sok áldozat gyerekrablás útján került ide, az anyák egy része SS-katonák által megerőszakolt nők közül került ki. A gyermekeket, nem voltak elég szőkék, ultraibolya-sugárzásnak vetették alá, aki így sem volt elég árja külsejű, koncentrációs táborba került. A túlélők sorsa a háború után sem volt könnyű. Sokukat nem fogadták vissza a megszállt országokban, mások nem tudtak beilleszkedni, mert az agymosás hatására felsőbbrendűnek tartották magukat.

 A Hitler labirintusa március 3-án, vasárnap este 21:00-kor látható a HISTORY-n, ismétlés hétfőn 18:05-kor.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat