napja 
 

Idén négy vonattal utazhatnak a missziós zarándokok (Utazás - Hírek)
Idén négy vonattal utazhatnak a missziós zarándokok

Ebben az évben már négy zarándokvonat indul a Misszió Tours Utazási Iroda és a MÁV-START Zrt. együttműködésének keretében. A ma már hagyományosnak tekinthető, Erdélybe, a csíksomlyói pünkösdi búcsúba robogó Boldogasszony és a lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna zarándokvonat mellett, a hercegovinai Medjugorjéba és a június elsejei csíksomlyói pápai misére is indul vonatos zarándoklat. A Boldogasszony pünkösdi zarándokvonat Csíksomlyóra idén rendhagyó módon három részből álló szerelvénnyel közlekedik, egy darab többcélú belsőteres IC+ kocsival kiegészülve.

 

Idén nyolcadszor indul útjára Csíksomlyóra a Boldogasszony, valamint a lengyelországi Czestochowába a Fekete Madonna zarándokvonat. A korábbi évekhez hasonlóan, most is vállalta a fővédnökséget ezeknél a rendhagyó, Kárpát-medencét és Közép-Európát összekötő vonatos zarándokprogramoknál dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke és dr. Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. 2019. január 24-én sajtótájékoztatón mutatták be az idénre tervezett programokat és azt az IC+ kocsit, amellyel a zarándokok utazhatnak majd. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke; Fülöp Attila az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára; Csépke András a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója.

A tavalyi után még mindég újdonságnak számít a Medjugorjei zarándokvonat, mely szeptember közepén másodszor indul Bosznia-Hercegovinába.

 Idén rendkívüli esemény, hogy június 1-jén Ferenc pápa ellátogat Csíksomlyóra. Ekkor is indul különjárat Zarándokvonat a pápai szentmisére néven, ami kifejezetten erre az eseményre szerveződik.

 lengyelországi Czestochowába tartó Fekete Madonna és a Medjugorjei zarándokvonat Budapestről indul. A három városból – Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról induló Boldogasszony zarándokvonat Püspökladányban egyesül, majd egy vonatként éri el célját; a pápai misére tartó zarándokvonat ugyanígy közlekedik majd.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat