napja 
 

Filmdíj: Ruben Bandt, a gyűjtő a legjobb! (Programajánlók - Film)
Filmdíj: Ruben Bandt, a gyűjtő a legjobb!

Magyar siker koronázta szombat este a bukaresti Anim’est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egészestés alkotás díját Milorad Krstic Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén. Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.

Magyar siker koronázta szombat este a bukaresti Anim’est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egészestés alkotás díját Milorad Krstic Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén (videó alább). Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.

 Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtőben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

 A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a Ruben Brandt, a gyűjtő észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai filmforgalmazónak értékesítette nemrég. Az eladásnak köszönhetően az amerikai mozinézők is láthatják majd a magyar animációs akció-thrillert.

A Ruben Brandt, a gyűjtőt világszerte élvonalbeli filmfesztiválok hívták meg programjukba, nemrég szerepelt a szarajevói, a haifai, a vancouveri, a koppenhágai szemléken, múlt héten a luxemburgi filmfesztivál nyitófilmje volt, és hamarosan vetítik Chicago, Varsó és Los Angeles rangos nemzetközi filmfesztiváljain is.

 A Filmalap támogatással készült Ruben Brandt, a gyűjtő című Milorad Krstic-film november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.

 Előzetes: https://youtu.be/V6IP1wAUARY

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat