napja 
 

Lisszabon és környéke (Utazás - Hírek)
Lisszabon és környéke

Hiánypótló útikönyvvel jelentkezett a Hibernia kiadó, amikor megjelentette a Lisszabon és környéke című munkát. Évtizedek óta nem adtak ki ugyanis hazánkban magyar nyelven írt bédekkert, csupán külföldi kiadók magyarra fordított változatait, amelyek nem feltétlenül feleltek meg a mi igényeinknek.

A 170 oldalas, 14 térképpel és 300-nál több fotóval illusztrált könyv nemcsak a portugál fővárost és közvetlen környékét mutatja be. Marton Jenő, Lantos Vera és szerzőtársai bőven értelmezik a környék fogalmát, hogy beleférjenek olyan, Lisszabonból egynapos kirándulás keretében elérhető helyszínek, amelyek az UNESCO világörökségi listájára is felkerültek. Ilyen Sintra és a világhírű kegyhely, Fatima is.

A látnivalók felsorolása mellett a könyv olvasmányos módon mesél az ország történelméről és kultúrájáról, az ott élő emberek különleges lelkivilágáról, valamint a szokatlanul sokrétű magyar vonatkozásokról is. Természetesen nem hiányoznak a gasztronómiai különlegességekről, a helyi ételekről, sörökről, borokról szóló beszámolók, és a hasznos tudnivalók, gyakorlati tanácsok sem.

Hibernia kiadó, 3980 Ft

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat