napja 
 

Robin Williams - Egy komikus portréja (Programajánlók - Film)
július 17., kedd 18:00 HBO
Robin Williams - Egy komikus portréja

Július 17-én, kedden mutatja be az HBO a  Robin Williams - Egy komikus portréja  című filmjét, amely a világ egyik legkedveltebb és leginnovatívabb komikusának humoros, személyes hangvételű és szívszorító portréja. A film a művész kivételes életét és pályáját mutatja be, és felfedi, mi késztette arra, hogy az elméjében megszülető karaktereknek hangot adjon. A feltáró filmben korábban még sosem hallott és látott interjúrészletek segítségével pillanthatunk bele Williams kreatív alkotófolyamatába, emellett családi videókat és fellépéseken készült felvételeket is láthatunk, továbbá mélyinterjúkat azokkal, akik ismerték és szerették, köztük Billy Crystallal, Eric Idle-lel, Whoopi Goldberggel, David Lettermannel, Steve Martinnal, Pam Dawberrel és a fiával, Zak Williamsszel.

A dokumentumfilm bemutatja, hogy mitől volt különleges Williams, kezdve a San Francisco környékén töltött fiatalságától, folytatva a New York-i Juilliard Iskolában töltött időszakkal és az “Egy úr az űrből” című tévésorozatnak köszönhető villámgyors sztárrá válásával, egészen az amerikai kulturális színtérre gyakorolt jelentős hatásáig. Karrierjének olyan mérföldkövei, mint a Metropolitan Operaházban való fellépése, debütálása a Broadway-n a “Godot-ra várva” című előadásban, az Oscar-díjjal elismert alakítása a “Good Will Hunting”-ban, illetve az alkoholfogyasztásával, droghasználatával és 2009-es szívműtétjével kapcsolatos személyes vallomásai mind megragadnak valamit abból a ragyogó tehetségből, ami miatt négy évtizeden keresztül a szórakoztatóipar kiemelkedő alakja volt. Williams 2014-es, tragikus halála, amelynek kapcsán kiderült, hogy a Lewy-testes demencia nevű betegségben szenvedett, világszerte összetörte a rajongók szívét.

Robin Williams zsenialitása abban rejlett, hogy meg tudott nevettetni mindenkit egy szobában, egy klubban, egy koncertteremben, vagy akár az egész világon. A családja, a barátai és filmes kollégái általában olyan embernek látták, aki csak akkor boldog, ha mindenki más jól érzi magát a környezetében – ugyanakkor Williams személyiségének kettőssége sosem tűnt el teljesen.

Ez a dokumentumnfilm intim portré a világ egyik legnépszerűbb komikusáról. Bemutatja mindazt, amit Robin Williams adott a komédiának és a kultúrának, végigköveti életét és karrierjét. Korábban nem látott jeleneteket, interjúkat és házivideókat is láthatunk. A film vicces, intrikus és lélegzetelállító portré a világ egyik legkedveltebb komikusáról, bemutatja különös életét és karrierjét. Robin Williams nagyrészt saját szavaival mesél, miközben a film azt ünnepli, amit a komédiának és a kultúrának adott az 1970-es évek végétől kezdve a 2014-es haláláig. Korábban nem látott jeleneteket, interjúrészleteket, valamint házivideókat és színpadi felvételeket is láthatunk, megszólalnak a barátok és pályatársak is, akik ismerték és szerették őt.
 
 
This intimate portrait examines one of the world´s most beloved and inventive comedians. Told largely through Robin´s own voice and using a wealth of never-before-seen archive, the film takes us through his extraordinary life and career.
"Robin Williams: Come Inside My Mind" is a funny, intimate and heartbreaking portrait of one of the world´s most beloved and inventive comedians. Told largely through Williams´ own words, the film celebrates what he brought to comedy and to the culture at large, from the wild days of late-1970s L.A. to his death in 2014. The film explores his extraordinary life and career, revealing what drove him to give voice to the characters in his mind. With previously unheard and unseen glimpses into his creative process through interviews with Williams, as well as home movies and onstage footage, this insightful tribute features in-depth interviews with those who knew and loved him, including Billy Crystal, Eric Idle, Whoopi Goldberg, David Letterman, Steve Martin, Pam Dawber and his son, Zak Williams.
 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat