napja 
 

Balatoni programok - Hosszú hétvége Edition (Programajánlók - Lakoma)
Balatoni programok - Hosszú hétvége Edition

A tíz idei hosszú hétvége közül is kiemelkedik a négynapos tavaszi örömünnep: jó esetben április 27. péntek estétől kedd estig az ember munkára sem gondol. Nem csoda, hogy a balatoni vendéglátósok is szinte egy emberként tűzték ki ezt a 4 napot amolyan terasznyitó-tavaszindító-szezonnyitónak. A székek végleg kikerülnek a teraszokra, rövidnadrágban lehet nekiindulni a hegynek, a Sabar füvén heverve friss bort kóstolni, a Pláne teraszán füstölt húsok illatára Green Egg köré gyűlni, Badacsony oldalából naplementét nézni...de még előtte is van egy hétvége szerencsére. Kovács Tomiék Csopakon a Gastro-Hack csapatával nyitják a teraszt.

Szent Donát Borterasz megnyitó aGastro-Hackkel - CSOPAK - Április 20-22.

Április 20-án hivatalosan is nyit a Szent Donát Borterasz és a pinceajtó – a tavalyi sikerre való tekintettel – idén is érkezik a Gastro-Hack team a GreenEgg-ekkel és a Yagoona ring-grillel!

A rácson pisztrángok, borjúmájak, kacsamellek sorakoznak majd, a jégvödőrből pedig olaszrizlingek, furmintok, a vödrön túlról pedig kékfrankosok társulnak az ételek mellé.
Kávé tekintetében az Umami Coffee Roastery világos pörkölései csorognak a La Marzocco Hungary #GS3-asából csészékbe – a vendég-barista, László Hegedüs jóvoltából.
A borterasz nyitva tartása: pénteken, szombaton és vasárnap 11.00 órától 20.00 óráig.
A hétvégén a Szent Donát Birtok #talajsztori sorozatának mindhárom bora kóstolható lesz, az új címkés üvegekből.
#talajsztori olaszRIZLING - "a perm vashegyek poráról"
#talajsztori BLANC - "a triász trópusi lagúnákról"
#talajsztori ROSÉ - "a miocén vulkánok tanúiról"

 GASTRO-HACK hosszú hétvége a PLÁNE BADACSONY BORTERASZON - BADACSONY - április 28-29-30.

Ahogy ők mondanák:
Hölgyek, urak! 
Itten kérem szépen őrület lesz.

A Gastro-Hack utazócirkusza a május elsejei hosszú hétvégére nagy dérrel-durral lefékez a Badacsony lábánál és letáborozik a Pláne Badacsony borteraszon. Ennek eredményeképpen pedig füst lengi be a teraszt, nem is akármilyen. 
A fiúk pillanatokon belül olyan eszközöket fognak majd munkára, hogy a hús adja a másikat.
Richard Nemeth beáll a pultba, hogy a legjobb badacsonyi borokat töltse, Czinege úr közben húsokat füstöl, sajtot grillez, consommét készít, a Pinter meg mindezt lefotózza. És persze a borterasz tulajdonosa, Tóth Ádám megmutatja a Badacsony legjavát. Szóval varázsolnak majd mindannyian.
Ez a pár nap a tökéletes alkalom a ráérős hedonizmusra. Reméljük, a Nap is kisüt majd hozzá!
Szóval éljen május elseje, pláne a borok és a húsok!

Bor és kalandozás a Sabar-hegyen - SABAR, KÁPTALANTÓTI - Április 28. - 
 
Van egy apró, de annál izgalmasabb hegy Káptalantóti mellett, ahol nagy borok születnek. Talán kevesebben ismerik, mint a Badacsonyt, pedig nem messzire van tőle. Ez a Sabar, melynek oldalában áll a Sabar Borház: Ádám Gábor tulajdonos és Földi Bálint borász gyönyörű borokat készítenek itt és a borok mellé egyre több programot is szerveznek. Már hagyománnyá vált az április végi "bejárás", borkóstoló kirándulás keresztül-kasul a hegyen. Az egyik legkedvesebb program messze földön: az útbaeső kis pincék saját borukat kínálják a hamuba sült pogácsa és házi falatok mellé. Amolyan felnőtt osztálykirándulás ez, ahol a - nem szigorúan szakmai - kalauzolásban a borosgazdák a vezetőink, és ahol egyre vidámabb lesz az ember...
Találkozó: Káptalantóti Faluház 13:30-kor (aki késve érkezik, mehet egyből a Sabar Borházhoz 14 órára)
Útvonal: Sabar Borház - Albert pince - Németh pince - Karácsony pince - Csom pince - Kalmár pince - Takács pince - Szabadi pince - Sabar Borház
Program: a pincéknél a gazdák bemutatják röviden a pincéjüket és kóstolót adnak a pincéjük kincseiből, némi borkorcsolya mellett. Kb 6 órára érünk vissza a Sabar Borház új teraszára, ahol az Alaitner-Rónai duó fog játszani nekünk, sült kolbász és pár fröccs vár még majd bennünket. Így zene, vacsora és bor kíséretében csodálhatjuk meg a távolban, a Káptalantóti templomtorony mögött lebukó áprilisi napot. 
A program így várhatóan este 8-9 óráig tart.
Videó a tavalyi hangulatról

Nyitás a Badacsony oldalában - PÁTZAY KERT - BADACSONY - Április 28.- május 1.
 
Egy ideje már készülődik valami a Villa Pátzay alatti teraszon, a Badacsony talán legkiemeltebb helyén, ahonnan a kilátás megunhatatlan. A Pátzay csapata megmutatja, hogy nem csak az esküvők és a rendezvények, hanem egy egész nyári nyitvatartás is remekül áll a terasznak. A 4 napos hétvégén el is indul mindez: jazz koncerttel, jó zenékkel, badacsonyi borokkal és naplementenézéssel várják a vendégeket.
 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat