napja 
 

Nemes ékszerek Pálházáról (Szépség - Divat)
Magyar porcelánékszer - kézzel készült mesterművek a gyártótól
Nemes ékszerek Pálházáról

A ZEMA ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab. A Pálházán készült porcelán ékszerek 2018-as új ékszer kollekcióját a tavaly év végén mutatta be a 9 éves, és már nemzetközi szinten is egyre ismertebb brand. A ZEMA minden darabjáról általánosságban elmondható, hogy kizárólag prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszerek, mindegyiket egyedileg, kézzel festik a finomporcelán alapra. Az ékszerek teljes mértékben Magyarországon készülnek.

Nyerjen Zema ékszert! A cikk végén található kérdésre helyesen válaszolók között a cég termékeiből sorsol a szerkesztőség egy medál - fülbevaló szettet.

A márka showroomjában már ott van a legújabbak egyike, a nemrégiben bemutatott 2018-as, Őserő elnevezésű kollekció, amelyet az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemez. Az új ékszeregyüttes egyes darabjait autentikus népművészeti ornamentikával díszítették, melyek különböző korokat idéznek meg. Így szeretné a tervező megőrizni és feleleveníteni a gyönyörű, régi magyar motívumokat, hogy jelen korunk részesei lehessenek.

Dr. Csisztu Zsuzsa immár 5 éve a ZEMA ékszerkollekcióinak arca és nagykövete, maga is ilyen kiegészítőket hord. Elmondása szerint az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, mert ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

Tradíció, inspiráció, szenvedély jellemzi a legújabb kollekciót

A bemutatott új modellek formavilága a tradicionális magyar népművészetből merít. Különlegességét pedig az adja, hogy a magyarság eredetét dolgozza fel, megjelenítve többek között a bronzkori, a szkíta, a hun, valamint az avarkori elemeket. Az ŐSERŐ fantázianevet viselő kollekció, komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét.

"A színvilágot ezúttal a négy fő elem - a négy ősi erő - a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozza meg" - fűzte hozzá Papp Erzsébet a híres magyar ékszermanufaktúra kreatív igazgatója, a kollekció megálmodója. "Négy fő csoport van, amelyek közül a szkíta a levegő, a hun a víz, az avar a tűz és a honfoglalás a föld színekben pompázik."

A bronzkori kollekció kicsit elkülönül a többitől, hiszen itt nem a színek dominálnak, inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Mintázata szintén figyelmet érdemlő, az un. ZEMA-arany alapminta, amelyet őseink hoztak be keletről a Kárpát-medencébe. Az élet virágát mintázó alapot 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszítik. Ezzel a mintasorral nem csak az ékszereken, hanem a cég elegáns ajándékdobozain és táskáin is találkozhatunk.

A ZEMA koncepcióról röviden

Neve egyet jelent az ősi magyar motívumok felvirágoztatásával modern formában. Évek óta a minőséget, a valódi értékek bemutatását és azok megtartását tartja legfontosabb irányelvének a manufaktúra. Koncepciója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse. Az ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab. 2014-ben a márka porcelán ékszerei elnyerték a Nemzeti Érték címet.

 A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. Értékét tovább növeli, hogy a manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik, a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitásához hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A dekorációk sokrétűek, a tradicionálistól az art decon és szecesszión át a barokkig.

Cím:  1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 4.Telefon: +36 30 383 5490

https://www.zemajewels.hu és www.facebook.com/zemadesign

Nyereményjáték!

Kérdés: ki a Zema brand arca és nagykövete?

A választ 2018. március 27-ig küldje be a Kapcsolat menüpontban található email címre. Egy szerencsés olvasónk medál - fülbevaló szettet nyerhet, sorsolás 2018. március 28-án.


 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat