napja 
 

Ingyenes V4 koncertek a Várkert Bazárban (Programajánlók - Muzsika)
Ingyenes V4 koncertek a Várkert Bazárban

Szokolay Dongó Balázs, a Dresch Vonós Quartet, Szabó Balázs és bandája várja többek között az érdeklődőket május 11-ig a Várkert Bazár Nagytermében, és a Bazaar Eclecticában a 2017-2018. évi magyar V4 elnökség alkalmából megrendezendő ingyenes koncerteken.

A Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírása, azaz a V4 együttműködés megszületése és az ötödik magyar elnökség tiszteletére az MTÜ kulturális rendezvénysorozatot szervezett, melynek célja a tagországok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország közötti kapcsolatok erősítése, közös kulturális értékeik bemutatása volt.

Ennek keretében március 2-án Szokolay Dongó Balázs és zenekara, illetve a Bratislava Hot Serenaders (SK) lépnek fel a Várkert Bazár Nagytermében. A Prima Primissima-díjas Szokolay Balázs népzenét, valamint népzenei ihletésű improvizatív zenét játszik dudán, furulyán és szaxofonon. A meghívott vendég a 20 tagú Bratislava Hot Serenaders nevű szlovák jazz nagyzenekar, akik 1994-ben elnyerték a Grand Festival of Music of 20´s and 30´s Sidney d´Or Prix díját a franciaországi Saint Raphaelben.

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a szervezők az előadást megelőző csütörtökön 20 óráig fogadják a [email protected] email-címen.

A V4 Várkert Koncertek további fellépői:

2018. március 9. - Dresch Vonós Quartet, Milo Suchomel Quartett (SK)

Helyszín: Várkert Bazár Nagyterem

 2018. március 16. – Szabó Balázs Bandája, Piotr Lemańczyk Trio (PL)

Helyszín: Várkert Bazár Nagyterem

 2018. április 6. – Jazzation, Rusín Čendes Orchestra (SK)

Helyszín: Bazaar Eclectica

2018. április 13. – Trio Midnight, Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, Michal Noga és barátai (SK)

Helyszín: Bazaar Eclectica

 2018. április 20. – Kubinyi Júlia, Puskó Márton, Kurdi Gábor trió, Laco Déczi & Celule New York (CZ)

Helyszín: Bazaar Eclectica

 2018. április 27. – Szalonna és Bandája: Kodály műsor, Emil Viklicky (CZ)

Helyszín: Bazaar Eclectica

 2018. május 4. – Myrtill: inspired by Hungarian Folksongs, AMC Trio (SK)

Helyszín: Bazaar Eclectica

 2018. május 11. – Hot Jazz Band, V4 Quartett (PL, SK, CZ, HU)

Helyszín: Bazaar Eclectica

 A V4 Várkert Koncertek

A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia együttműködése hatékonyan képviseli regionális érdekeinket, hiszen Közép-Európa államaiként összefogásunk garancia kultúránk, identitásunk, közös értékrendünk megőrzéséhez. Ezáltal nem csak a régiónkban, de egész Európában segíteni tudjuk a fejlődést, és történelmi tapasztalatok alapján építhetünk egy erősebb közösséget.

A 2017-2018. évi elnöksége alatt Magyarország olyan kulturális programsorozatot indított el, amelynek célja a tagországok közti kapcsolatok erősítése, közös kulturális értékeik bemutatása. Az ennek keretében megrendezett ingyenes zenei előadásokon idén is minden alkalommal egy hazai, illetve egy külföldi fellépő koncertjét hallgathatjuk meg, az összetartozás és a sokszínűség jegyében.

További információ a https://v4kozosen.hu/ weboldalon található.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat