napja 
 

A Mozinet februári és márciusi mozibemutatói (Programajánlók - Film)
A Mozinet februári és márciusi mozibemutatói

A Mozinet februári és márciusi mozibemutatói

A Cannes-ban díjazott Szeretet nélkül  (16) tovább halmozza elismeréseit és nominációit, és komoly eséllyel pályázik az Oscar-jelöltek közé. Februárban végre a hazai közönség is láthatja az orosz drámát. Az amerikai premiert egy nappal megelőzve jön az Aardman stúdió legújabb animációja: az Ősember - Kicsi az ős, de hőst  (6E) egészen biztosan mindenki imádni fogja, aki szerette a Csibefutamot, a Shaun, a bárányt és a Wallace és Gromitot. Március a francia filmek hónapja: a megdöbbentő erejű Láthatás  (16) tavaly a Velencei Filmfesztiválon aratott nagy sikert, az itthon is népszerű regény adaptációja, a Viszontlátásra odafönt  (16) pedig csodálatos látványvilággal kecsegtet.

 A Szeretet nélkül című filmről a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.


SZERETET NÉLKÜL  (16)
(Neljubov / Loveless)

Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője a legújabb filmjével a zsűri díját nyerte el Cannes-ban, valamint a legjobb operatőr és zeneszerző Európai Filmdíjával tüntették ki. A Szeretet nélkül a képmutató és kilátástalan orosz hétköznapokba enged bepillantást, egy válófélben lévő család és hirtelen eltűnő fiuk drámáján keresztül.
 
A szürke hétköznapok és az embertelen nagyváros visszafordíthatatlanul felemésztette Zsenya és Borisz házasságát. Csak a közös gyerekük sorsa és a közös lakás eladása maradt kínzó kérdésként köztük, már mindketten az új kapcsolataik boldogságát várják. A nagyon feszült utolsó napok állandó veszekedései közben észre sem veszik, hogy mióta nem látták 12 éves fiúkat.
 
A bürokratikus rendőrséghez hiába fordulnak, ezért az állam szerepét magukra vállaló önkéntesek segítségével indulnak a kisfiú keresésére. Útjuk során letaglózó mélységeiben ismerhetjük meg napjaink Oroszországában a boldogságot keresők kilátástalanságát.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat