napja 
 

A Wizz Air elindította Debrecen-Moszkva útvonalát (Utazás - Hírek)
A Wizz Air elindította Debrecen-Moszkva útvonalát

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága hétfőn elindította debreceni bázisáról Moszkvába közlekedő új járatát. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon akár 5990 forintos* induló viteldíjon

Az új debreceni járat már a harmadik oroszországi útvonal a WIZZ egyre bővülő magyar hálózatában. A 2013-ban indult napi Budapest-Moszkva járat mellett idén szállt fel az első gép Budapestről Szentpétervárra. Ezáltal fejlődik a Magyarországra irányuló turizmus is, amint egyre több utazó fedezi fel hazánkat akár egy több várost érintő utazás során a Wizz Air alacsony viteldíjainak köszönhetően. Az új moszkvai járat ezen felül várhatóan jelentős mértékben hozzájárul Debrecen és a régió gazdasági, turisztikai és tudományos kapcsolatrendszerének fejlődéséhez.

 A WIZZ hazai hálózata már 75 útvonalat kínál két magyarországi repülőteréről, 31 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent Európában és a kontinensen túl.

A Wizz Air első menetrend szerinti járata Debrecenből 2012-ben szállt fel, és azóta a légitársaság folyamatosan bővítette debreceni hálózatát. A WIZZ az elmúlt 12 hónap során közel 300 000 utast szállított debreceni útvonalain. Ezzel párhuzamosan a debreceni turizmus évi 10% fölötti növekedésnek örvend, szoros összefüggésben a légitársaság járatfejlesztéseivel.

 Moszkva már a hetedik célállomás, amelyre a Wizz Air alacsony viteldíjas járatot üzemeltet a városból, és a Debrecen Airport az egyetlen regionális repülőtér a térségben, amely közvetlen légi összeköttetésben áll az orosz fővárossal.

 

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA DEBRECENBŐL

Útvonal

Napok

Indulás

Induló viteldíj*

Debrecen-Moszkva 

hétfő, péntek

december 18.

5 990 forint*

 

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere elmondta: „Dinamikusan fejlődik Debrecen turizmusa, amely nagyban köszönhető a Wizz Air menetrend szerinti járatainak. A márciusban indított Tel-avivi járattal érkezett turisták csaknem 7000 vendégéjszakát töltöttek városunkban. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy például 2017 októberében Debrecenben messze az országos átlag felett, 13,3 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a tavalyi adatokhoz képest. Abban bízom, hogy a moszkvai járat újabb lökést ad a debreceni turizmusnak.”

Herdon István, a Debrecen Airportot üzemeltető Xanga Cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Debrecen Airport nevében nagy örömmel üdvözöljük a Wizz Air Debrecen-Moszkva járatának indulását. A kelet-magyarországi, kárpátaljai, partiumi és kelet-szlovákiai utazók így 2,5 óra alatt közvetlenül eljuthatnak az orosz fővárosba. Debrecenből már 8 menetrend szerinti járatot kínálunk, és reményeink szerint további útvonalakat jelenthetünk be rövidesen. Az orosz üzleti utasok, turisták és diákok számára pedig mától közvetlen kapcsolat áll rendelkezésre Debrecen városához és a gazdag wellness, rekreációs és kulturális kínálattal rendelkező kelet-magyarországi régióhoz.”

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „Budapesti hálózatunk idei hatalmas növekedését követően örömmel jelentem be legújabb, régóta várt járatunk indulását Debrecenből is. Biztosak vagyunk abban, hogy a Debrecent Moszkvával összekötő járat nem csak hazai ügyfeleinknek nyújt majd új utazási élményeket, de még több látogatót vonz majd Hajdú-Bihar megyébe, erősítve a turizmust és a vendéglátóipart a régióban. A járat hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként közlekedik, így menetrendje akár hétvégi kiruccanásokra is alkalmas. Barátságos hazai személyzetünk mosolyogva várja utasainkat új Airbus repülőgépeink fedélzetén!”

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat