napja 
 

Második Olasz Gasztronómiai Világhét (Programajánlók - Lakoma)
Második Olasz Gasztronómiai Világhét

2017. november 20. és 26. között immár másodszor rendezik meg az Olasz Gasztronómiai Világhetet, amelyben a teljes olasz külképviseleti-konzulátusi hálózat, valamint az Olasz Kultúrintézetek, több mint 1000 program szervezésével vesznek részt.

 Budapesten az Olasz Nagykövetség az Olasz Kultúrintézettel, az Olasz Külkereskedelmi Intézettel, az Olasz Turisztikai Ügynökséggel (ENIT), a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamarával, az Olasz Gasztronómiai Akadémiával közösen dolgozott ki egy sor, a minőségi olasz konyhát és az olasz vidék bemutatását előtérbe helyező programot. Szeretnénk megköszönni ezen kívül az UniVerde Alapítvány és a Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco támogatását. A részleteket tekintve a Második Olasz Gasztronómiai Világhéten a következők kerülnek középpontba:

* A „minőségi konyha és bor” elválaszthatatlan párosítása, a kezdeményezéshez csatlakozott étteremek degusztációs vacsorái keretében.

* Olaszország történelmi kisvárosainak bemutatása. Ezek a kistelepülések a felbecsülhetetlen művészeti és építészeti örökség és az egyre ritkább kulturális és gasztronómiai hagyomány egymásra találásában megtestesülő olasz kultúra jelképei.

* A borgasztronómiai hagyomány Facebook-kampányon és kiváló olasz termékek sorsolásával megvalósuló bemutatása/promóciója.

* Az összehasonlíthatatlan és kiemelkedő értékű minőségi olasz ételekről szóló kerekasztalbeszélgetés, az egyöntetűen egészségesnek és táplálónak tartott, a sejtöregedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen hatékony, az Unesco szellemi világörökség részét képező mediterrán diétán alapuló olasz táplálkozáskultúra bemutatása;

* A „Nápolyi pizza mesterség”, valamint a „Valdobbiadenei Prosecco dombok” UNESCO szellemi világörökségre való jelölésének támogatása a magyar vendéglátó-ipari egységek bevonásával történő tájékoztatással;

* Fabio Cristiano, harmadik generációs pizzakészítő mester, a „Scuola di pizzaiolo” (Pizzakészítő iskola) alapítójának budapesti programokon való részvétele.

A további programok között film- és dokumentumfilm vetítések, az “Egy kattintásnyi étel” című fotókiállítás található. Ezen túl, premierként vetítésre kerül a 2017-es Velencei Filmfesztiválon bemutatott, a “Míg a prosecco tart, a remény is él” című film is, amelyet a híres bor kóstolója követ.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat