napja 
 

Tele volt a Wizz Air első Budapest-Agadir járata (Utazás - Hírek)
Tele volt a Wizz Air első Budapest-Agadir járata

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága kedden elindította legújabb budapesti útvonalát, amely heti két járattal, keddenként és szombatonként közlekedik a fővárosból a marokkói Agadirba. A napfényes úti célra közlekedő járat azonnal nagyon népszerű lett: a legelső úton 180 utassal a fedélzeten szállt fel a WIZZ új Airbus A320-as gépe Budapestről. A járatra a jegyek már 13 490 forinttól* foglalhatók a wizzair.com weboldalon, a foglaláshoz legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

A dél-marokkói Agadir az Atlanti-óceán partján fekszik. A város évente 300 napnyi napfénnyel büszkélkedhet, tágas homokos stranddal várja az oda látogatókat, akik a város közelében található számos nemzeti parkban is megcsodálhatják Marokkó vad természeti szépségét.

 Agadir már a 13. úti cél, amelyre a Wizz Air 2017-ben új alacsony viteldíjas útvonalat indított Budapestről, és még idén elindul két további járat is: Frankfurtba és Berlin-Schönefeldre. A légitársaság így már 68 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb WIZZ egész hálózatában.

 Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban, 5,5 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. 2017 első kilenc hónapjában a Wizz Air több mint 3,3 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 16%-kal több, mint az előző év hasonló időszakának forgalma.

 A WIZZ hazai hálózata már 75 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 31 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

 A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA BUDAPESTRŐL

 

Útvonal

Indulási napok

Indulás

Viteldíj*

Budapest- Agadir

kedd, szombat

október 31.

13 490 forinttól*

 Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára elmondta: Magyarország és Marokkó között a sport, az egészségügy, az oktatás és a kultúra területén is szoros az együttműködés, továbbá a Wizz Air és a KKM törekvései és érdekei számos ponton találkoznak, amelyet a magyar diplomáciai és külképviseleti hálózat minden lehetséges eszközzel támogat.

Az ünnepélyes járatindításon Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: "Üdvözöljük közeli és erős partnerünk, a Wizz Air 67. Budapestről induló járatát, amellyel újabb célállomás jelenik meg útvonaltérképünkön: Agadir. Ez is egyértelműen tanúsítja azt a fejlődést, amelyen közösen dolgoztunk a Wizz Airrel. Gyors bővülést láthatunk a piacon és tisztán látjuk a jövőbeli növekedést is."

 Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: „12 új WIZZ-útvonal idei indítását követően örömmel kezdjük meg újabb izgalmas járatunk üzemeltetését a budapesti repülőtérről. Biztosak vagyunk benne, hogy az Agadirba közlekedő járat népszerű lesz utasaink körében és reméljük, hogy a magyar turisták látogatása stimulálja a marokkói turizmust és a vendéglátóipart, új munkahelyeket is teremtve. Másrészt abban is bízunk, hogy alacsony viteldíjainknak köszönhetően több marokkói utazó is ellátogat majd Magyarországra, és akár innen fedezi fel Európa látnivalóit széles, immár 68 várost elérő budapesti hálózatunk segítségével. Barátságos személyzetünk mindig mosolyogva várja utasainkat új repülőgépeink fedélzetén!”

 * Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket

 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat