napja 
 

Béterv Smart Cooking School: Utazz minden héten más országba! (Programajánlók - Lakoma)
 Béterv Smart Cooking School: Utazz minden héten más országba!

Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf főzőiskolájában már a harmadik szezont kezdjük meg. Akik részt vettek Smart Cooking School kurzusain tudják, hogy mindig remek a hangulat, fantasztikus étkek készülnek, a parfümséf receptjei pedig kitűnőek.

Öröm, hogy folytatódik a Béterv Smart Cooking School. Az őszi szezonban arra gondoltuk, hogy minden alkalommal kalandozzunk, utazzunk egy kicsit. Az adott hely konyhájában használt fűszerek illatának segítségével bármikor fel tudom idézni az utazásaimmal kapcsolatos emlékeimet, az ország hangulatát, az emberek kisugárzását. ” – mesél az őszi kurzusokról Bíró Botond Boldizsár, a Parfümséf. “Ezért is döntöttünk úgy, hogy minden egyes kurzust egy-egy tájegység köré szervezünk. Toscana, Marokkó, Baszkföld, a varázslatos keleti kultúra, ezek mind-mind terítékre kerülnek. Miközben továbbra is fókuszban lesz az, hogyan lehet ezeket az ételeket okosan, okos konyhai eszközöket használva elkészíteni.”

MITŐL OKOS EGY KONYHA?

„A főzőiskolában a Zepter edényeiben főzünk, a résztvevők sokszor megdöbbennek azon, mennyire takarékos a használatuk. Az akkutermikus kialakítás miatt az ételek sokszor a háttérben készülnek és az áramfogyasztás is kisebb.” – magyarázza az okos konyha okos eszközeinek tulajdonságait Bíró Botond Boldizsár. “Lassan egy éve használom az edényeket és tulajdonképpen szinte mindenre kiválóan használhatók. A leves gyakorlatilag háttérben, minimális energiával is elkészül, még úgyis, hogy én sokáig készítem, hogy összeérjenek az ízek. Sütni is remekül lehet bennük, nem ragad le és puha omlós lesz az étel. Köreteknél a párolás pazar, hiszen nem érintkezik vízzel az alapanyag.”

A Béterv Smart Cooking School legújabb témái és időpontjai:

Szeptember 7. – Toscana

  • előétel: Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával

  • leves: Parmezánkrémleves – kéksajtos tortellinivel

  • főétel: Brokkolis sertésszűzérme – szárított paradicsomos rizottóval

Szeptember 27. – Keleti kalandok

  • előétel: Tavaszi tekercs citromos chiliszósszal

  • leves: Kókusztejes vöröscurry leves csirkével

  • főétel: Falafel – hummusszal, tortillával és joghurtos uborkával

Október 18. – Baszkföld csodái

  • előétel: Gombás pintxos kecskesajttal

  • leves: Baszk zöldségleves chorizóval és babbal

  • főétel: Szardínia mediterrán szósszal, sültpaprikás kuszkusz

November 8. – Marokkó aranya

  • előétel: Chermoula füstölt lazaccal és ananász salsával

  • leves: Harira leves csicseriborsóval

  • főétel: Bárányborda aszaltgyümölcsös basmati rizzsel és marokkói répasalátával

November 29. – Ünnepekre hangolva

  • előétel: Szuvidolt narancsos kacsamell

  • leves: Korhelyleves húsgombóccal

  • főétel: Temgeri süllő gyömbéres sütőtökpürével

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9500 Ft.

Jelentkezni a 06 30 273 7532-es telefonszámon vagy az [email protected] e-mail címen lehet. Illetve további információk a Béterv honlapján találhatók: http://beterv.hu/scs

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat