napja 
 

Az American Airlines új napi járatot indít Budapest és Philadelphia között (Utazás - Hírek)
Az American Airlines új napi járatot indít Budapest és Philadelphia között

Május 4-től a világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines új menetrend szerinti járatokat indít Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között, amely egyben a légitársaság egyik keleti-parti központja is.

Az új járat hetente több mint 2800 ülőhelyet kínál a jövő nyári szezonban a két város között. Az útvonalon Boeing 767-300-as gépek közlekednek. A repülőgépek fedélzetén a business osztályon utazók 28, fekvő helyzetbe dönthető, a folyosóról megközelíthető, egy-kettő-egy elrendezésű ülés előnyeit élvezhetik, illetve biztosítunk még számukra egy-egy Samsung Galaxy táblagépet is, amelyen a legújabb filmek, legsikeresebb TV programok, játékok, zenék és részletek találhatók a legkeresettebb könyvekből. Az business osztályon utazó ügyfelek az American Airlines kibővített nemzetközi prémium fedélzeti ételeit is élvezhetik, amelyeket Mark Sargeant, brit Michelin-csillagos szakács és Maneet Chauhanközösen tervezett. A fő utastér 21 ún. Main Cabin Extra üléssel is fel van szerelve, ezek akár 18 cm-rel is hátrébb dönthetők.
„Az új budapesti járatunk elindítása is jól példázza az American Airlines elkötelezettségét a nemzetközi hálózat bővítésére és európai jelenlétének fokozása mellett.” - mondta Jim Butler, a Nemzetközi és Szállítmányozási Szolgáltatások vezető igazgatóhelyettese. „Philadelphia a legnagyobb központunk az Egyesült Államok észak-keleti részén, és rengeteg csatlakozási lehetőséget nyújtunk a magyaroknak az Észak-Amerikába és a Karib-szigetekre történő utazások esetén.”

Az American Airlines az Amerikai Egyesült Államok észak-keleti részén, Philadelphiában található legnagyobb központjából csaknem 160 amerikai, kanadai, karib-szigeteki és latin-amerikai célállomás felé biztosít csatlakozást az utasoknak. Az American Airlines négy ún. Admirals Club váróteremmel rendelkezik Philadelphia Nemzetközi Repülőterén.
Az American Airlines jelenleg éppen egy 3 milliárd dolláros fejlesztési program megvalósításán dolgozik, amelynek célja, hogy utasainak magas színvonalú utazási élményt nyújtson világszerte. Ezek közé a befektetések tartoznak a fekvő helyzetbe dönthető utasülések, a nemzetközi WiFi szolgáltatás, a szélesebb körű fedélzeti szórakoztató rendszer és a fedélzeti elektromos csatlakozók. Az American Airlines világszerte modern tervezésű repülőtéri várókat hoz létre, beleértve Philadelphiát is; a repülőgépek fedélzetén pedig ingyenes egészséges ételeket, koktélokat és még sok más egyéb szolgáltatást kínál az utasoknak.

„Nagyszerű időszak ez most a Budapest Airport életében, hiszen Philadelphia már a harmadik amerikai járat amelynek jövő nyári elindulását bejelenthetjük, New York (JFK) és Chicago O’Hare repülőtere mellett.” – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Hatévi szünet után igazán örömteli pillanat, hogy az American Airlines visszatérését ünnepelhetjük. Úgy gondolom, hogy mindez egyúttal elismerése Budapest fejlődésének, aminek köszönhetően a mi légikikötőnk lett a térség legdinamikusabban fejlődő repülőtere. Az újabb amerikai járat elindítása egyben a Budapest Airport és Külgazdasági és Külügyminisztérium szoros együttműködésének is köszönhető, hiszen közösen képviseljük Magyarországot a légiközlekedési- és diplomáciai fórumokon, közösen népszerűsítjük Magyarországot, mint az üzleti- és szabadidős turizmus vonzó célállomását.”

BUD-PHL   PHL-BUD  
Indulás: BUD, délelőtt 11:35 Indulás: PHL, délután 18.25
Érkezés: PHL, délután 16:00 Érkezés: BUD, délelőtt 9.35 (másnap)

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat