napja 
 

Szilágyi Áronnal bont vitorlát a KonTiki (Szépség - Divat)
Jegygyűrű után órával lepte meg kedvesét az olimpiai bajnok
Szilágyi Áronnal bont vitorlát a KonTiki

Szilágyi Áront választotta magyarországi nagykövetének az Eterna. Az ünnepélyes márkabemutatón a kétszeres olimpiai bajnok elmondta: a pontosság a legfontosabb az életében legyen szó akár a vívásról, akár az emberi kapcsolatairól. Órát pedig a stílus alapján választ, hiszen a minőség nem is lehet kérdés.

 

70 éve vágott neki a norvég etnográfus, Thor Heyerdahl, hogy legendássá vált KonTiki expedíciójával a népek Kolumbusz előtti óceánátkelését bizonyítsa. Az útra az Eterna gyártotta a csapat óráit, megalapozva ezzel szintén legendás KonTiki kollekcióját. Az évforduló alkalmából két különlegességgel rukkolt elő a svájci óragyártó manufaktúra, továbbá nagykövetet választott: Szilágyi Áron képviseli a márkát Magyarországon.

„Az egész életemet, a karrieremet, a sikereimet egy fontos tényező hatja át ez pedig a pontosság. Legyen itt szó az időről, a célzásról, vagy akár az emberi kapcsolataimról. Ezért is örültem nagyon, hogy épp egy óragyártó világmárka talált rám” – kezdte a kétszeres olimpiai bajnok az Eterna budapesti márkabemutatóján a forgalmazó Monis belvárosi üzletében. „Vívás közben is viselek karórát, a sportág eleganciájához szerintem remekül illik, s a mozgásban sem zavar, hiszen a bal kezemen hordom az órát, míg a jobbal „dolgozom”. Ám az óraválasztásnál a funkción túl nekem a stílus is nagyon fontos. Szeretek gondolatban más bőrébe bújni, s ehhez mérten választani órát az adott napra: van, hogy 19. századi filozófusként, máskor napjaink motocross versenyzőjeként lépek utcára. Ehhez pedig az Eterna kollekciója kiváló, a klasszikus elegáns vonal mellett, a szupersportos vonal is megjelenik.”

 Szilágyi Áront kedvese, Szántó Beáta is elkísérte a rendezvényre, ahol ő is kiválaszthatta a neki leginkább tetsző karórát.

 „A jegygyűrű után most egy csodás órát választottunk közösen Bettinek a Monisnál. Két olyan időtálló, örök darab, ami a kapcsolatunkat is tökéletesen jellemzi és meghatározza” – zárta az olimpikon.

 Az Eterna történetéről az európai forgalmazásért felelős Gernot Safron beszélt.

 „1947. április 27-én Thor Heyerdal és maroknyi csapata Peruból vágott neki a Polinéz szigetvilágnak balzafa tutaján, hogy bebizonyítsa: az óceánátkelések ilyen lélekvesztőkön is lehetségesek voltak, a népvándorlásnak nem lehetett akadálya az óceán. Heyerdalék nem ismertek lehetetlent, ezért kérték meg az Eternát, hogy a rádión kívüli egyetlen műszerüket, a karórát legyártsák” – részletezte Safron.

 Az 1856-ban alapított, egyedülálló újdonságokkal rendre előrukkoló Eternát nem lepte meg a norvég felfedező kérése; az expedícióban meglátták a fantáziát, a feladatban a kihívást. A cég Grenchen-i manufaktúrájában a „Project KonTiki” során rögvest nekiláttak elkészíteni a „műszereket”. A napistenről elnevezett tutajt a közel 100 napos út végén egy hurrikán zúzta szét, a csapatnak gyártott 6 óra azonban mindent túlélt.

 70 év telt el a bizonyító erejű átkelés óta. Aligha ünnepelhetné méltóbb mód az Eterna az évfordulót, mint egy limitált szériás KonTiki különkiadással: az Eterna KonTiki Bronze Manufacture órából mindössze 300 darab készült. A koromfekete, gránit hatású számlap és a tengerhajózásban időtállósága miatt nagy előszeretettel használt bronzból készült robosztus tok kontrasztja igazán ikonikus külsőt kölcsönöz a Calibre Maison Eterna 3902A szerkezetű órának. A szintén bronz lünetta nem csupán dizájn: a 200 méterig vizálló órában bátran merülhetnek búvárok is. Senkit se zavarjon meg a bőrszíj: szintén vízálló!

 A Heyerdal-expedíció sikerén felbuzdulva az Eterna 1958-ben piacra dobta KonTiki sport kronográfját, ezzel útjára indítva legsikeresebb kollekcióját. A szintén 200 méterig vízálló, automata szerkezetű időmérő hamar a hozzáértők kedvencévé vált. Folytatva a nemes hagyományt került piacra a Grenchen-i műhelyből a Super KonTiki Chronograph. Az erőt sugárzó, 45 mm-es acél tokban megbúvó Calibre 3916A automata szerkezet mellett az időmérés nullázását egy mozdulattal lehetővé tévő flyback funkció összetettsége az Eterna mestereinek keze munkáját dicséri. A kollekció egyik megkülönböztető jegyévé vált háromszögű, foszforeszkáló indexekkel és két, a kronográfhoz szükséges segédszámlappal szerelt számlapú Super KonTiki Chronograph fekete gumi, vagy rozsdamentes Milanese acélszíjjal rögzíthető a csuklónkon.

A feketés és kékes árnyalatú Super KonTiki Chronograph-ok a KonTiki Bronze Manufacture-hoz hasonlóan egy nagy ember példáját idézve a bátorság és elszántság jelképei.

 Fotó: Just Creative

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat