napja 
 

Pozsonyi nyár 2017 (Utazás - Ajánló)
Pozsonyi nyár 2017

Pozsony idén nyáron is fantasztikus programokkal várja a városba látogatókat. Az induló nyári szezon bővelkedik kínálatban, melyek közül kiemelendő az idén egy hetesre bővülő Pozsonyi Koronázási Ünnepségek. A királynő születésének 300. évfordulója alkalmából 2017-et Mária Terézia Emlékévének nyilvánították. Az ő képével meghirdetett kampány „Koronázd meg az utazásod, ahogy Mária Terézia tette 1741-ben” a város koronázási történelmét modern köntösbe bújtatva népszerűsíti.

A legfontosabb, igazán színpompás esemény a koronázási ünnepség, amelyet Mária Terézia királynő 1741. június 25-ei koronázásának tiszteletére évente megrendeznek. Ez egyben Szlovákia egyik legnagyobb kulturális eseménye is. A látványos és szórakoztató program igazi időutazás a történelemben. Délután 2 órakor a várból indul a koronázási menet a Főtér felé, majd itt kerül sor a koronázási szertartásra. Ezt követően folytatódik a koronázási menet, útközben koronázási érméket szórnak a közönség felé. A koronázási esküre a Prímás téren kerül sor, majd a menet tovább indul a Koronázási dombra, ahol a király találkozik a szabad királyi városok küldötteivel. Idén nyáron minden nap három nyelven vezetett séta a királyok nyomában, koronázási koncert és királyi témájú színház várja a látogatókat.

A "Kulturális Nyár - Pozsony" keretein belül a más nemzetek kultúráját bemutató Nemzetközi Pozsony rendezvénysorozat különlegessége, hogy 2017-ben japán és lengyel mellett Magyar Kulturális Hetet is rendeznek, június 4. és 11. között.

A június gasztronómiai fesztivállal indul (június 1-4.) A Slovak Food Fest (Gurman) idén nyolcadszor, festői környezetben, a pozsonyi várban várja a szlovák ízek kedvelőit.

 Szeptember első három napja a 26. Kézműves fesztiválé. A népszerű rendezvény helyszíne az Óváros.

Újdonság a turistáknak, hogy május 1-je óta a Pozsony Kártya (Bratislava Card) érvényessége kibővült a főváros körüli régióra. A kártya ezáltal a helyközi járatokon is ingyenes utazást biztosít, és több mint 120 elfogadóhelye között már számos vidéki helyszín kínál kedvezményeket. A Bratislava Card City & Region egy-, kettő- és háromnapos változatban érhető el 15, 17 ill. 19 eurós áron.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat