napja 
 

A Wizz Air új járata Budapestről: Szentpétervár (Utazás - Hírek)
A Wizz Air új járata Budapestről: Szentpétervár

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Oroszországba, Szentpétervárra. A legújabb WIZZ járat augusztus 27-én indul és hetente kétszer közlekedik majd. A járatokra a jegyek már 8990 forinttól* foglalhatók a wizzair.com weboldalon.

Szentpétervár a második oroszországi célállomás, amely elérhető a magyar fővárosból. A Wizz Air 2013 szeptemberében indította Budapest-Moszkva járatát, amely azóta 440 000 utast szállított a két főváros között.

 Szentpétervár, Oroszország második legnagyobb városa jelentős kikötő a Balti-tenger partján, a Néva folyó torkolatánál. A Nagy Péter cár által alapított város az egykori orosz birodalom cári székhelye volt, és jelenleg is az ország kulturális fővárosának tekintik. Lélegzetelállító fekvése és egyedülálló módon fennmaradt építészeti emlékeinek köszönhetően a város számtalan felfedeznivalót tartogat a látogatók számára: több mint 200 múzeum, köztük a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteménye, az Ermitázs, számos palota, galéria és kulturális programok gazdag választéka a klasszikus zenétől a baletton át az avantgárdig és modern fesztiválokig. A Világörökség részeként számon tartott kulturális és történelmi kincsein túl Szentpétervár jelentős kereskedelmi csomópont is, amely Oroszország egyik legfontosabb pénzügyi, gazdasági és ipari központja.

 A közelmúltban indított kilenc új útvonal és a Bordeaux-ba, Asztanába, valamint Frankfurtba közlekedő járatok mellett Szentpétervár már a 13. célállomás, amellyel a Wizz Air bővíti budapesti hálózatát 2017-ben. A légitársaság így már 63 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb a WIZZ egész hálózatában.

 Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, több mint 1000 munkatársat foglalkoztatva hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23%-os éves növekedésnek felel meg. 2016-os adatok alapján légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet** támogat.

 A WIZZ hazai hálózata már 69 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 29 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

 A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA BUDAPESTRŐL

 

Útvonal

Indulási napok

Indulás

Viteldíj*

Szentpétervár

szerda, vasárnap /

kedd, szombat***

augusztus 27.

8 990 forinttól

 Az új útvonal bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: "Magyarország de facto nemzeti légitársaságaként büszkén jelentjük be a Wizz Air legújabb, régóta várt útvonalát Budapestről Szentpétervárra, amely az egyetlen közvetlen kapcsolat Magyarország és az orosz kulturális főváros között. Hasonlóan Budapest-Moszkva járatunkhoz, második oroszországi járatunk is jelentősen hozzájárul majd a két ország gazdasági, üzleti és kereskedelmi kapcsolatainak fejlődéséhez, és meggyőződésünk az is, hogy alacsony viteldíjaink nagy számú szabadidős utazót vonzanak majd mindkét városba, stimulálva a turizmust és a vendéglátóipart. Továbbra is határozottan elkötelezettek vagyunk Magyarország és magyar ügyfeleink iránt, és folyamatosan fejlesztjük állandóan növekvő alacsony viteldíjas hálózatunkat, egyre több lehetőséget nyitva utasaink számára."

 A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta:“Magyarországnak, a magyar gazdaságnak és a magyar turizmusnak is az az érdeke, hogy Magyarországról minél több helyre el lehessen jutni közvetlenül, és hazánkat is minél több helyről el lehessen érni. Ebben Magyarország érdekei és a Wizz Air stratégiai törekvései egybeesnek.” A miniszter hozzátette: "Szentpétervár azon túl, hogy kulturális szempontból kiemelkedően vonzó célpont, nagyon fontos gazdasági és kereskedelmi központ, emellett Oroszország fejlett térségeként a Magyarországra irányuló orosz turizmusnak is fontos városa. Azzal, hogy a Wizz Air elindítja legújabb járatát, számos magyar vállalat számára biztosít lehetőséget arra, hogy új kereskedelmi kapcsolatokat létesítsenek, növeljék bevételeiket és  munkahelyeket teremtsenek, mindennek pedig pozitív nemzetgazdasági hozadéka lesz."

* Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket

** Az ACI iránymutatása évi 1 millió utasonként 750 helyszíni munkahely teremtését javasolja

*** Augusztus 27-től október 25-ig: szerda, vasárnap; október 31-től: kedd, szombat


 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat