napja 
 

Friss kávé egyenesen a pörkölőtől (Gasztronómia - Konyhatrend)
Friss kávé egyenesen a pörkölőtől

Pál József kedvtelésből tanult meg kávét pörkölni, ami azóta hivatásává vált. Ma már keresett portéka a Pall&Yotz márka.

Egyszemélyes üzeméből ma legalább tizenöt féle kávét lehet vásárolni. A magas minőségű zöld kávé többek között Brazíliából, Jáváról, Tanzániából, Kenyából, Etiópiából, Burundiból érkezik hozzá, ezekből készülnek a különböző pörkölésű, ízű prémium szemes kávék, keverékek.

A Pall & Yotz termékek itt kóstolhatók meg: Locavore Oxygen Wellness, Extraction, Chili, Rézkígyó, Hullám Hostel, Süti Tea Kávéház, M10 étterem, Smarni, Jardinette étterem és a Macskakő Söröző.

 Pál József így beszél munkájáról:

Kávépörkölő vállalkozásomat a téma iránti érdeklődés hívta életre hosszú évek alatt.

A rengeteg, évek alatt összegyűlt információ hatására néhány esztendőt és jó néhány kávés eszközt magam mögött tudva, 2010-ben vettem meg első kis kávépörkölő gépemet, amellyel lelkes kísérletezésbe kezdtem. A tevékenység rendkívül szórakoztatónak bizonyult, közel állt hozzám az "állítsunk elő valami jót, érdekeset" érzés. Időközben a Kávékorzó internetes portál tesztelője lettem, éveken át kóstoltam és véleményeztem a különféle gyártók termékeit.
A néha meglehetősen rögös, de mindenképp szórakoztató és izgalmas úton haladva egy ponton elhatároztam, hogy kialakítok egy saját, kávépörköléssel foglalkozó vállalkozást. Célom egy olyan szolgáltatás nyújtása volt, amit vásárlóként minden téren magam is igénybe vennék. Így született meg a "roasted for you..." szlogenem, azaz hogy a legjobb tudásom szerint akár személyre szabott igényeknek feleljek meg úgy, hogy közben maga a tevékenység számomra is élvezet legyen. A hagyományos klasszikus vonal mellett termékeim között megtalálhatóak a manapság egyre divatosabb és kétségkívül rendkívül izgalmas íz-világot képviselő, magas minőségű single origin arabica kávék is. 

A kávépörkölést művészetként is szokták aposztrofálni, én a magam részéről a folyamatos fejlődésben és kísérletezésben hiszek, de legfőképp abban, hogy amit élvezettel és szeretettel végez az ember, az garancia a minőségre. Ezen szemlélet eredménye kóstolható meg, ha kinyit valaki egy zacskó Pall & Yotz kávét.

http://www.pallyotzcoffee.hu/

Játsszon velünk lapunk facebook oldalán https://www.facebook.com/dolcsevita.hu/ és nyerje meg a 6 db 0,25 kg kávécsomag egyikét!

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat