napja 
 

2017 - Luther Márton éve (Utazás - Ajánló)
A legnagyobb rendezvények a reformáció jubileuma alkalmából
2017 - Luther Márton éve

A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a történelmi változás teológiai atyja, Luther Márton számos rendezvényen és kiállításon kerül a középpontba Németországban. Az egymással párhuzamosan zajló országos időszaki kiállítások és rendezvények mellett további események különböző szempontok alapján mutatják be Luthert és a reformációt.

Országos  időszaki kiállítások

A „Reformáció teljes ereje” címmel Németországban három párhuzamosan futó országos időszaki kiállítás mutatja be saját szempontjai alapján a témát, és mindegyik kiállítás más tartalomra és bemutatási módszerre helyezi a hangsúlyt. A három országos időszaki kiállítás kiegészíti egymást, egymásra épül, és ezáltal átfogó áttekintést nyújt a reformáció legfontosabb szempontjairól.

2017. április 12. ─ november 5. „A Luther-hatás: a protestantizmus 500 éve a világon”, Berlin A Berlini Martin-Gropius-Bau épületében rendezett kiállítás globális kontextusba helyezi a reformáció történéseit, és rávilágít a nemzetközi következményekre és kölcsönhatásokra.

2017. május 4. ─ november 5. „Luther és a németek”, Eisenach A wartburgi kiállítás középpontjában a németek és az idők folyamán a legkülönbözőbb célokra felhasznált reformátor nem éppen egyszerű kapcsolata áll.

2017. május 13. ─ november 5. „Luther! 95 kincs ─ 95 ember”, Lutherstadt Wittenberg A Luther-házban/az Augusteumban rendezett kiállítás Luther emberi oldalát és hétköznapi életét mutatja be.

Luther pop oratórium, országos turné

A többek között kb. 1500 ─ 2500 énekest és egy szimfonikus zenekart egyesítő kórusprojekt országos turné keretein belül, zenei formában állítja színpadra a reformációt és Luther Mártont.

A reformáció világkiállítása, Lutherstadt Wittenberg

A 2017-es reformációs nyár keretében a világ minden pontjáról érkező egyházak, nemzetközi intézetek, szervezetek, kezdeményezések és számos kulturális dolgozó mutatja be a reformációval kapcsolatos aktuális nézeteit. Emellett a városban számos programot szerveznek kisebb és nagyobb helyszíneken, a színpadokon és rendezvénysátrakban például beszélgetések et és vitákat tartanak.

Luther esküvője, Lutherstadt Wittenberg

Luther Márton és Katharina von Bora 1525. június 13-án mondta ki a boldogító igent. Wittenberg lakói több mint 20 éve emlékeznek meg minden évben erről a napról, és egy nagy, történelmi felvonulással egybekötött ünnepséget szerveznek.

 Európai zarándokút

A május 20-ig tartó európai zarándokút összekapcsolja az európai reformáció helyszíneit a wittenbergi reformációs világkiállítással. A regionális és ökumenikus partnerek minden egyes állomáson egy 36 órás ünnepség számos rendezvényére várják az érdeklődőket, hogy felfedezzék az adott állomásnak a reformáció történetében játszott szerepét.

További információk: http://www.germany.travel

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat