napja 
 

Péter Adrienn: Színek és érzések (Programajánlók - Kultúra)
Fotókiállítás a Zsolnay Art Szalonban
Péter Adrienn: Színek és érzések

A Radisson Blu Béke szálloda Zsolnay Art Szalon koncepciója nem titkoltan szeretné összefogni a ház legendás művészeti értékeit, a Zsolnay porcelán történetét, a kortárs művészetnek helyet adó Galériát, és a hetente kétszer átélhető klasszikus élőzene élményét. Jelenleg Péter Adrienn Színek és érzések címűfotókiállítását tekinthetik meg a szálloda első emeletén működő Kupola-Galériában.

Péter Adrienn így vall magáról:

Minden a kétezres évek elején kezdődött. Friss diplomásként vártak a kalandok. Egy jó állásajánlattal, egy teli bőrönddel és a fényképezőgépemmel nekivágtam a nagyvilágnak. Az Ír Köztársaság Cork nevű városában landoltam. Akkor még nem gondoltam, hogy a fényképezőgépre valóban szükségem lesz. A táj egyszerűen csodálatos volt. A színek beleégtek a retinámba. Elkezdtem kattogtatni. Itt szereztem meg az első tapasztalatokat a fényképek készítésében. Pörögtek a képkockák. A képi világomon keresztül felébresztettem a barátaim kíváncsiságát a smaragd sziget iránt.

Később kitárult előttem a színes nagyvilág, és kaland kalandot követett: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Izland, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Wales, Marokkó, Costa Rica, Kuba, Mexikó, Panama, Azerbajdzsán, Indonézia, Thaiföld. A bakancslista hosszú még. 2017 első útja Új-Zélandra vezet majd.

Fontos momentum fotós életemben a Facebook. Egészen mostanáig ez volt az egyetlen fórum, ahol hébe-hóba fotókat osztottam meg. Itt mutatkoztam be a barátaimnak és az ismerőseimnek, akiknek tetszett, amit láttak. Egyiküktől nemrég jött egy visszautasíthatatlan ajánlat: Mit szólnál egy bemutatkozási lehetőséghez a Zsolnay Art Galériában? Izgatott kíváncsiság és kétségbeesés lett úrrá rajtam. Tényleg olyan jók ezek a képek, hogy szélesebb körben élményt tudok velük nyújtani, mosolyt tudok csalni az arcokra, oda tudok szegezni valakit egy fotómhoz? Válaszként záporoztak az igenek, ami komolyan elgondolkodtatott. 

Kiállításom mottója: Színek és érzések, avagy a világ pár szeglete egy lelkes fotós szűrőjén keresztül. Fogadják szeretettel! 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat