napja 
 

Hal?a carte, azaz HelloHal Fishbar (Gasztronómia - Konyhatrend)
Hal?a carte, azaz HelloHal Fishbar

Halat leginkább karácsonykor eszik a magyar ember. Pedig a hal egészséges és finom. Meglepő, milyen sokféle ételt lehet készíteni a magyar halakból, érdemes tehát folyamatosan fogyasztani.

Karácsony előtt vagyunk, tehát hagyományosan itt az ideje a halfőzésnek, sütésnek! Ám van egy hely, ahol elkalauzolnak az édesvízi halak birodalmába. Nézzük, mit kínál a HelloHal Fishbar!

"Elsősorban olyan halakból készítjük ételeinket, és oly módon, amelyek fogyasztása eddig nem volt szokványos, vagy éppen divatos. Semmit sem csinálunk úgy, mint más, szeretünk kísérletezni. Célunk megmutatni a hazai halak gasztronómiai sokszínűségét. Azt valljuk, hogy amit a magyar konyha képes elkészíteni sertésből vagy csirkéből, az - kis túlzással persze – de megsüthető, megfőzhető magyar halból is. Vendégeinket elkalauzoljuk az édesvízi halak birodalmába, szálkamentesen, Hello Hal gondossággal! Én arra tettem fel az életem, hogy megmutassam, hogy a hazai halban sokkal több van. Kínálatunkban - éppen ezért - megtalálhatóak a halkolbász, a halbrassói harcsából, a süllő pofa, a harcsa gyros vagy akár a halhamburger"- mondta el Horváth Szabolcs ötletgazda.

 

Budapestre számtalan tematikus halvacsora tapasztalatával felvértezve, a mára már klasszikusnak számító streetfood halételekkel, és további HelloHalas specialitásokkal érkezett Horváth Szabolcs és csapata. Az előételeket frissen, és tökéletes íz-harmóniában készítik, akár többféle halból is. A levesek között a tradicionális halászlé mellett zöldborsó, karfiol és zellerkrémleves, sőt fahéjas almaleves is, A lényeg pedig ezeknél a benne lévő hal: párolt, füstölt, pontychips, halforgács vagy halkolbász. A főételek között még mindig kedvenc a rántott hal, de sokan kérik a fish&chipset is. A különlegességek közé tartozik például a halas lasagne, vagy a roston sült harcsafilé sajtmártással. A halkolbász busából készül, legfinomabb friss kenyérrel, kovászos uborkával.

A desszertek természetesen hagyományosak. Ami az italokat illeti,  házi szörpöket (télen forró szörpöt is!), limonádét, kézműves söröket és magyar borokat tartanak. Egy menü átlagosan 1690 – 1990 Ft. Az ebéd menüvel kapcsolatban ígérik, még a füstölt bableves és hallal fog készülni!  

HelloHal Fishbar 1092 Budapest, Ráday u. 5. Asztalfoglalás: +36 30 200 4442 www.hellohal.hu , https://www.facebook.com/hellohalbudapest/


 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat