napja 
 

Shlok Arts - indiai fotóművészek kiállítása (Programajánlók - Kultúra)
Shlok Arts - indiai fotóművészek kiállítása

December 8-án, India után a világon elsőként a Berekai Art Stúdióban mutatkozik be a Shlok Arts projekt, melynek keretei között indiai fotóművészek alkotásait népszerűsítik. A kiállítást a projekt megálmodója, Sapna Parmar nyitja meg. A közönség Punita Gupta díjjal kitüntetett, indiai fotográfus képeivel ismerkedhet meg. Az alkotások január 12-ig tekinthetők meg.

 A Berekai Art Stúdió ismét egy magával ragadó fotókiállításra invitálja a látogatókat december 8-tól. A Shlok Arts Indiából indult hódító útjára azzal a céllal, hogy népszerűsítse a tehetséges indiai fotósokat és munkáikat Indiában és a tengerentúlon egyaránt. A nagyvilágban először Budapesten tekinthető meg a kiállítás.

 A Shlok Arts Sapna Parmar ötlete, mellyel a szakember elképesztő sikereket ért el a reklámvilágban. Sapna nagy csodálója a fotóművészetnek, úgy érzi, ez egyike a művészet azon kreatív ágának, mely különösen elhanyagolt Indiában, ahol a "művészet” kizárólagosan csak  festészetre, szobrászatra, és médiaművészetre korlátozódik. Cége azzal a szándékkal jött létre, hogy segítse a tehetséges fotósok népszerűsítését, tevékenységének köszönhetően különböző érzékenységű közönségnek is bemutathatják munkáikat. Az Indiában megrendezett négy, elsöprő sikerű kiállítás után Sapna úgy döntött, a tengerentúlon is próbálkozik. „Ez egy nagyon izgalmas kiugrási lehetőség lehet, különösen azért, mert így az indiai fotósok számára egy új platform nyílik meg. Budapestről elindulni a legjobb döntés, mivel az itt elő emberek sokszínűek és igényesek. Megértik, értékelik a fotográfiát, mint a művészet egy jelentős ágát.” – nyilatkozta Sapna Parmar.

 Indiában eddig a fotográfia nem tartozott a népszerű művészeti ágak közé. Most azonban, hála főként Sapna Parmar munkásságának, a nagyvilág is megismerheti az indiai fotós tehetségeket. A tengerentúlon és Európában először Magyarországra jön el a kiállítás, a Berekai Art Stúdióba. Megnyitó: december 8-án 19 órakor, a kiállítás pedig előzetesen egyeztetés után január 12-ig tekinthető meg. Bejelentkezés a kiállítás megtekintésére hétköznapokon lehetséges, az alábbi telefonszámon: +36 20 555 5855.

Berekai Judit, a Berekai Art Stúdió alapítója maga is művész, akinek mindig is célja volt, hogy a világ különböző kultúráit, sorsait megmutassa és továbbadja az érdeklődőknek. Az egyedi, itthon szinte ismeretlen stílusú összművészeti szalon, vagy ahogyan ő hívja a „kis kulturális sziget” létrehozásának hátterében az állt, hogy a művészet nyelvén bárki elmondhassa, amit az életről gondol. Ezen a szigeten bárki megpihenhet, aki a hétköznapi élet áramlásában egy kis feltöltődésre vágyik.  

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat