napja 
 

50 éves a Hotel Benczúr (Programajánlók - Lakoma)
Új szezon ? új terasz, új étlap
50 éves a Hotel Benczúr

Az egykori Pedagógus Vendégotthont belföldi tanárok, tanítók számára építette a Pedagógusok Szakszervezete1962-ben. Néhány évvel ezután, 1969-ben, az utcával párhuzamos, 7 emeletes szárny épült meg az akkori telek hátsó részén. Ez az épület volt a SZOT Szálló. 1994-re a két szálloda, - már egységes épületként, Hotel Benczúr néven - a főváros egyik legkedveltebb szállodája lett. Jelenleg Budapest legnagyobb szobaszámú és forgalmú három csillagos szállodája.

-Több embert tudunk leültetni, mint lefektetni - mondja Sárközy György igazgató, és nem túloz. A szállodában egyszerre 340 vendéget tudnak elszállásolni és több 400 vendégnek jut hely az étteremben, bárban, kávézóban, külön termeiken és a teraszokon. Ha már a teraszokat említjük: a bensőséges, hátsó terasz mellett az utcafrontra is nyitottak, az eddigi magasabban, a bejárat szintéjén lévő mellé az utca szintjén is kiépítették a vendéglátóhelyet. Így az utcáról is jobban látni, hogy bárki betérhet egy finom ételre, hűsítő pohár sörre vagy egy finom kávéra. Ez utóbbiról és a kávés különlegességekről Kerekes Mónika többszörös barista bajnok éttermi vezető gondoskodik. Az ételekért Tégel Imre világbajnoki ezüstérmes mesterszakács séf felel, aki a szezonális étlapot egyrészt az évszak, másrészt a mai könnyedebb konyha elvárásainak megfelelően alakítja ki. Most zöldségek, saláták, könnyű tésztaételek és sokféle, ínyenc halétel, köztük - a nálunk újdonságnak számító - barramundi is szerepel a kínálatban. A nagyobb étvágyúak egy óriási rántott borjúlábat is rendelhetnek. A desszertek közül jelenleg az epres álomnak van a legnagyobb sikere.

Ami szállodák éttermeiben igen ritka: a Hotel Benczúr*** Superior a nyári időszakban kedvezményes (1290 Ft-os ) kétfogásos déli menüt is kínál a teraszán.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat