napja 
 

Molnár Tamás jövőjét egy Metallica koncert döntötte el (Sztárok - Interjúk)
Az új projekttel jelentkező énekes volt a heti Class Utas
Molnár Tamás jövőjét egy Metallica koncert döntötte el

Molnár Tamást legtöbben az Anti Fitness Club frontembereként ismerik: az énekes-dalszerző a népszerű együttessel töltött évei után új projekttel tért vissza, ami viszont merőben más zenei világot képvisel. Ezúttal a Jetlag művésznéven alkotó zenész volt a Class Utas vendége, aki Garami Gábor mellett ülve mesélt a gyerekkoráról, a rá jellemző maximalizmusról és a rock’n’roll életérzésről.

Ezúttal Molnár Tamás, vagyis Jetlag volt a Class Utas, a Class FM népszerű webes sorozatának hétfői vendége: az énekes legtöbbeknek az Anti Fitness Club frontembereként lehet ismerős, nemrég azonban új néven elektronikus zenei projektet indított. Garami Gábornak is azonnal feltűnt, hogy a zenész stílusa már egyáltalán nem olyan „darkos”, mint a zenekaros évei során, „Már nem foglalkozom annyira a részletekkel, nem úgy, mint amikor a régi zenekart csináltuk: ott már-már giccsbe hajlóan ügyeltünk a külcsínre” – árulta el a zenész-dalszerző.

Szóba került az is, hogyan „fertőzte meg” a rock’n’roll életérzés: „10 évesen édesapám elvitt egy Metallica koncertre az MTK stadionba, amiért a mai napig hálás vagyok neki. A frontember, James Hetfield azonnal a példaképem és a „hősöm” lett, és attól a pillanattól fogva mindent annak rendeltem alá, hogy én is sikeres zenész legyek” – vallotta be Tamás, ugyanakkor hozzátette, hogy a meghatározó gyerekkori élményeitől függetlenül nem szeret a „múltba révedni”, és a rockzenével kapcsolatban is haladóan gondolkozik: „Szerintem a nosztalgia megöli a forradalmi ötleteket és hátráltatja progresszív gondolkodást. Számomra a rock’n’roll nem a torzított gitárokról és erősítőkről szól, hanem egyfajta életérzés és látásmód. A felfedezés mindig is jobban izgatott, mint a múltba tekintés” – fejtette ki.

 Molnár Tamás természetesen új, elektronikus zenei projektjéről is beszélt: „A tavalyi év végén úgy döntöttem, eljött az ideje, hogy egy új korszak kezdődjön az életemben. Új kihívásokra vágytam, és olyasmit akartam csinálni, ami ismét lázba hoz” ­– árulta el a zenész, aki hozzátette, hogy nem egyszerű vele a munka: „Gépészmérnök-hallgató voltam egy ideig: igaz, hogy abbahagytam az iskolát az Anti Fitness Club miatt, de a racionális gondolkodás és a szimmetria-mániám megmaradt. A mai napig a tökéletességre törekszem – szerintem egy szám felvételét csak abbahagyni lehet, befejezni soha. Nem lennék a stúdióban saját magam munkatársa…”

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat