napja 
 

Strasbourg, az úticél (Utazás - Ajánló)
Strasbourg, az úticél

Strasbourg, Elzász fővárosa rengeteg látnivalót kínál, érdemes több napot is eltölteni itt. Gazdag történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség része. A város kellemesen felfedezhető gyalog, kerékpárral, és sétahajóval is. Sok történelmi vihart megélt, autentikus és hagyományőrző, de ugyanakkor modern és kozmopolita város, az Európai Parlament székhelye. Egy hely, ahol franciául beszélnek és németül esznek. Kiindulópontja Elzász felfedezésének is, vonattal könnyen elérhetők olyan bájos kisvárosok is, mint Colmar, ami egynapos kirándulásra tökéletes választás.  

Szállás minden kategóriában található a városban, a központi fekvést és a kényelmet keresőknek ajánlható a Maison Rouge **** A szálloda évszázadok (!) óta a város idegenforgalmának szerves része, jelenlegi helyén, a villamosvonal mentén, 1973 óta üzemel, pont a Galeries Lafayette áruház mellett. Nevének megfelelően a piros-bordó szín jellemzi, bársony függönyökkel, szőnyegekkel és kárpittal. Legfőbb erénye a csendességen kívül (gyalogos zónában fekszik) a központi fekvés. Mind a gótikus katedrális, mind az óváros, mind a bevásárló utcák pár perces sétányira vannak, de a leghangulatosabb negyed, a Petit France is gyalogszerrel megközelíthető.

A 6 emeleten 142 szoba tallható, 3 kategóriában: Classic, Comfort és Grand Comfort, ezenkívül két lakosztály is rendelkezésre áll. Minden szobában minibár, wifi, légkondicionálás, széf és kábel tv van, a reggeli svédasztalos. Az árakról az alábbi linken tájékozódhat: http://www.maison-rouge.com. Cím: Maison Rouge Hotel, 4 rue des Francs-Bourgeois,
67000 Strasbourg

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat