napja 
 

Wizz Air: 4 új járat Budapestről (Utazás - Hírek)
 Wizz Air: 4 új járat Budapestről

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, egyben Magyarország hazai légitársasága ma bejelentette, hogy újabb Airbus A321 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát. 2017 áprilisától a légitársaság négy új járatot indít olyan vonzó célállomásokra, mint Faro Portugáliában, Hannover Németországban, Bergen Norvégiában és Lamezia Terme Dél-Olaszországban.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, egyben Magyarország hazai légitársasága ma bejelentette, hogy újabb Airbus A321 repülőgéppel bővíti budapesti bázisát. 2017 áprilisától a légitársaság négy új járatot indít olyan vonzó célállomásokra, mint Faro Portugáliában, Hannover Alsó-Szászországban, Bergen Norvégiában és Lamezia Terme Dél-Olaszországban. Az új útvonalakkal a Wizz Air több mint 4 millió helyet kínál budapesti indulással 2017-re, ami 8%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A légitársaság jelenleg Budapesten és Debrecenben üzemelteti két bázisát összesen 11 repülőgéppel, a repülőszemélyzetet, a fedélzeti személyzetet, az irodai és támogató funkciókat ellátó dolgozókat is beleszámítva több mint 1000 főnek adva munkát. 2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, ezáltal közvetve több mint 2000 munkahelyet támogatva. Idén a légitársaság 27%-kal növelte ülőhelykapacitását 2015-höz képest, ami több mint 4 millió utast jelent a budapesti járatokon. A Wizz Air 2016-ban összesen tíz budapesti járatot kínál, amit a mai bejelentéssel négy további járat követ 2017-ben. A jövőben induló járatok között olyan vonzó célállomások szerepelnek, mint Bukarest, Fuerteventura, Szófia, Lanzarote, Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.

Az új repülőgép további 98 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Budapesten, 36 újabb közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál, és lehetővé téve a Wizz Airnek, hogy megemelje a jelenlegi járatok sűrűségét Budapest és Liverpool, illetve Budapest és Nizza között. A járatokra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon 8 990 forintos* induló viteldíjtól.

 

A WIZZ AIR ÚJ ÚTVONALAI BUDAPESTRŐL

 

Célállomás

Indulási napok

Járat indulása

Viteldíjak*

Faro

kedd, szombat

április 1.

10 990 forinttól

Hannover

hétfő, szerda, péntek, vasárnap

április 10.

8 990 forinttól

Bergen

hétfő, péntek

április 10.

5 990 forinttól

Lamezia Terme

szerda, vasárnap

április 12.

5 990 forinttól

 

 

MEGNÖVELT JÁRATSŰRŰSÉG BUDAPESTRŐL:

Célállomás

Heti járatszám

Liverpool

3 (2 helyett)

Nizza

3 (2 helyett)

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat