napja 
 

Várvédő Budavári Palotakoncert (Programajánlók - Muzsika)
Várvédő Budavári Palotakoncert

Az idei Palotakoncert egy igazi várvédő gála lesz – mondja a hamarosan közönség elé kerülő operett estről Kerényi Miklós Gábor, KERO. 

 

 Az idei koncert elnevezése, a Várvédő Gála úgy született, hogy alapul vették a jelenlegi helyzetet, vagyis azt, hogy építik, alakítják a várat, "mi ezzel együtt mellettük, értük és persze a várért vagyunk. Így a mostani műsorba több olyan szám is bekerült, amiben katonák, huszárok jelennek meg, ami mind azt sugallja, hogy az operett rendkívül békés, szerelmes műfaj, de ha kell, ott áll a gáton" - nyilatkozta a rendező. 

Az est több különlegességet is tartogat: lesz francia blokk kánkánnal, lesz amerikai blokk a műsoron lévő Chicagoi hercegnőből, az olasz vendég egy Habsburg származású énekes, és a befejezés, a finálé egy igazi magyaros blokk. A műsorvezetésre ezúttal is Szulák Andreát kérték fel.

Lőrinczy György igazgató a különleges jelmezekre hívja fel a figyelmet, és Bodor Johanna koreográfiáját dicséri. Ősszel van a Magyar Operett napja, amit idén egy Lehár énekversennyel kötnek össze és Lőrinczy azt szeretné, ha nyertese felléphetne a jövő évi Palotakoncerten.

"Mára az operett ismét trendi műfaj lett itthon is, és kifejezetten büszke vagyok arra, hogy ebben a Palotakoncertnek is része van" - mondja Dr.Vadász Dániel, az egyik producer. A másik producer Nacsa Olivér ígéri, hogy a televíziós közvetítés színvonala nem fog csökkenni, ezzel megköszönte a Várgondnokság támogatását is. Oszvald Marika biciklivel fog bejönni a színpadra, Szendi Szilvi fiúruhát ölt magára, Maklári László karnagy úr pedig – állítólag – táncra perdül. A gálaesten résztvevő művészek örülnek, hogy az operett ünnepléséhez van mindig alkalom, és a közönség ebben minden esetben partner.

A Budavári Palotakoncertre  2016. augusztus 5-én és 6-án, a Budai Vár Oroszlános Udvarában kerül sor, idén már negyedik nyáron csendülnek fel az ismert dallamok. 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat