napja 
 

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok (Programajánlók - Kultúra)
Jubileumi program a nyár legnagyobb történelmi fesztiválján
Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A régió legjelentősebb szabadtéri hagyományőrző fesztiválja különleges műsorral készül a modern kori Visegrádi Együttműködés aláírásának 25. évfordulója alkalmából. Visegrád július második hétvégéjén - július 8-10. - harminckettedik alkalommal rendezi meg az 1335-ös hármas királytalálkozónak emléket állító Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A háromnapos Palotajátékok fesztivál elsősorban a magyar és közép-európai történelemben kiemelkedő XIV-XV. századot mutatja be hiteles és hangulatos történelmi környezetben.

Az esemény központi elemét ezúttal is a külön belépőjeggyel látogatható nemzetközi lovagi tornák adják, a Királyi Palota lovagi torna pályáján. A nézők három - különböző felépítésű, időtartamú és árú - műsor közül választhatnak: Kázmér lengyel király, Károly Róbert magyar király, és János cseh király lovagi tornája. Idén újra a fellépők között találjuk Kassai Lajos lovasíjász világbajnokot.

A lovagi tornák, bajvívó és solymászbemutatók, régizenei koncertek és kézműves vásár mellett számos újdonság is várja az érdeklődőket. Idén az egyik legérdekesebb programjának ígérkezik a reneszánsz konyhai bemutató, amely a középkorban élt emberek étkezési kultúráját mutatja be. A hajdanán Mátyás király konyhájául szolgáló helyiségben egy középkori „főzőshow” keretében szakavatott régészek készítik el az ételeket korabeli konyhai eszközökkel, több száz éves receptúrák felhasználásával.

A Királyi Borudvar esti koncertekkel várja vendégeit a palota alsó fogadóudvarán pénteken és szombaton éjjel két óráig, vasárnap pedig este hét óráig. A látogatók megkóstolhatják a történelmi Magyarország legkiválóbb borait és együtt lakomázhatnak a királyokkal.

A több száz magyarországi szereplő mellé Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Olaszországból, Németországból, Szerbiából, Szlovéniából, Ausztriából, Erdélyből és Oroszországból érkeznek hagyományőrző csoportok. Az évente 30-50 ezer látogatót vonzó fesztivál 2009-ben felvételt nyert a Történelmi Játékok Nemzetközi Szövetségébe, valamint 2015-ben EFFE Label minősítést kapott.

Az idei évtől a belépés a rendezvény területére 14 éves kor alatt ingyenes, 14 éves kor felett 1000 Ft/nap. A jegyeket és bérleteket online, vagy a helyszínen lehet megvásárolni. Az internetes elővétel esetén érvényes kedvezményekről itt tájékozódhatnak.

Az 50%-os utazási kedvezményekről a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.

UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

A MÁV és a VOLÁNBUSZ 50%-os kedvezményt biztosít azoknak, akik a palotajátékokra szóló belépőjegyüket visszaútjuk során felmutatják. (A kedvezmény retúrjegyre nem érvényes!)

Akik a MAHART Passnave Személyhajózási Kft. 2016. július 8-án (péntek) és július 10-én (vasárnap) Visegrádra induló járatait veszik igénybe, hogy eljussanak a Palotajátékokra, 1000 Ft-os, kiemelten kedvezményes jeggyel tekinthetik meg a lovagi tornát, mellé térítésmentesen kapják meg a napi belépőjegyet! (A hajóra váltott menetjegyet a VISEGRÁD Információs standnál – közvetlenül a rendezvény bejáratánál kell felmutatni, ezután válik érvényesíthetővé a kedvezmény.) 

További információk: www.palotajatekok.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat