napja 
 

Újabb világsztárok Paloznakon! (Programajánlók - Muzsika)
2016. augusztus 4-5-6., Paloznak
Újabb világsztárok Paloznakon!

Idén nyáron három napra Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa: a Paloznaki Jazz Piknik ismét világsztárokkal teli fesztiválprogrammal készül. A St Germain és az Incognito mellett egy újabb világsztárral, az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay csapatával bővült a Paloznaki Jazz Piknik fellépőinek névsora! A chicagoi együttes két generáció szívét is megdobogtatta, mint minden idők legsikeresebb soul-funk-disco zenekara. A funk alapokat a jazz, soul, disco, blues, folk és a psychidelia elemeivel ötvözték olyannyira egyedi módon, hogy a kritikusok egy új stílust akartak elnevezni róluk. Egyik legnagyobb sikert hozó albumuk az 1975-ben megjelent That’s the Way of the World, amely szerepel az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben. A September, a Shining Star vagy a Boogie Wonderland olyan számok, amiket több generáció fog együtt énekelni borospohárral a kezében Paloznakon.

 Az 5. Paloznaki Jazz Piknikre hatalmas az érdeklődés, a kedvezményes jegyelővétel a várakozásokat is meghaladta. A fesztivál 5. évére nem csak látogatószámban, de méretben is bővül: idén 3 napon 3 színpaddal és több kiszolgálóegységgel készülnek. Szenzáció a nulladik napi igazi vízparti naplementébe való egész estés St Germain koncert. Augusztus 4-én a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain lép a nagyszínpadra. Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadókkal készülnek: fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, a több generációt megtáncoltató Earth Wind And Fire, a Váczi Eszter Quartet, akik már az 1. Paloznaki Jazz Pikniken is játszottak. Itt lesz a naplementés koncertek „szakértője” , a Bin-Jip - Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J projektje, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint a Jász András és Barátai formáció. A tavaly nyílt Sáfránkert étterem melletti színpadon fiatal tehetségek zenélnek majd egy, vagy kétszemélyes formációkban.

A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a nyár egyik leghangulatosabb programja, tavaly már több mint hatezren voltak rá kíváncsiak. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az ide látogatók. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. 

Bővebb információ: www.jazzpiknik.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat