napja 
 

Imaging Korea - Korea dokumentumfotókon (Programajánlók - Kultúra)
Imaging Korea - Korea dokumentumfotókon

A Korea dokumentumfotókon – Embereken, tájakon és időn túl című vándorkiállítás első állomása Budapest, a Koreai Kulturális Központ és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum közös rendezésében. 

A tárlat az 1970-es évektől napjainkig eltelt több mint negyven évben készült fotográfiákat vonultatja fel, de valójában ennél jóval tágabb az időkeret. Korea múltja, jelene és jövője sűrűsödik össze hét kiváló, egyéni karakterű fotográfus munkáiban. Az évszázados történelmi emlékek, az állandóan mozgásban lévő, de a változásban is állandóságot nyújtó táj és a benne élő emberek adják azt a vizuális tartalmat, melyet mind a hét fotográfus egyéni látásmóddal közelít meg. Témáikat és eszközeiket ehhez gondosan megválasztják. Egyaránt láthatunk palotákat, kolostorokat, történelmi helyszíneket, vidéki falvakat, a demilitarizált övezetet és a hétköznapok színtereit. A koreai gondolkodás és művészet e sajátosságai jelennek meg a kiállításon. Egy intimebb környezetben, a belső kiállítóterekben helyezkednek el az emberábrázolások, falusi életképek, a múzeum kertjében pedig a mai modern nagyvárosok és kolostorok világát megjelenítő művek. Mindezek a témák olyan személyes megközelítést igényelnek, melyre egy utazónak aligha volna lehetősége. 

A Korea dokumentumfotókon – Embereken, tájakon és időn túl kiállítás 2016. május 6 – augusztus 28-ig tart nyitva a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban (1062 Budapest, Andrássy út 103.). 

Belépő: felnőtt 1000 Ft, ifjúsági és nyugdíjas jegy 500 Ft

 

 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat