napja 
 

Kórusok Éjszakája (Programajánlók - Muzsika)
2016. június 4. józsefvárosi Palotanegyed
Kórusok Éjszakája

 Kórusok Éjszakája

2016. június 4-én, szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a Kórusok Éjszakája egész estés kulturális eseményt a józsefvárosi Palotanegyedben, melynek keretében több mint 500 énekhang szólal meg 15 különböző helyszínen, 76 koncert keretében, 50 amatőr kórus közreműködésével.

A 2013-ban életre hívott egészestés kórusfesztivál a Csíkszerda kórusönkénteseinek köszönhetően valósulhat meg évről évre. A Kórusok Éjszakája egy valódi civil kezdeményezés, melyet a szervezők azért hívtak életre, mert hisznek abban, hogy önként és dalolva egy szerethetőbb és mosolygósabb világot hozhatnak létre.

A Kórusok Éjszakájának  repertoárja éppoly változatos, mint a fesztivál helyszínei, hiszen hallhatóak lesznek népi, régizene, klasszikus, könnyűzenei és modern dallamok, templomban, lakóházak erkélyein, köztereken, belső udvarokban vagy éppen egy presszó teraszán.  A fesztivál számtalan helyszíne közül érdemes kiemelni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertjét, valamint a Nemzeti Múzeum belső udvarát, hiszen ezek a helyek a csak erre az egy estére nyílnak meg a közönség előtt, hogy teret adjanak a hangoknak. További információk: www.korusokejszakaja.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat