napja 
 

Kókuszos-uborkás a Bacardí Legacy koktélverseny idei győztese (Gasztronómia - Ivás)
A magyar versenyző, Schök Norbert is fantasztikusan teljesített a világversenyen
Kókuszos-uborkás a  Bacardí Legacy koktélverseny idei győztese

A héten zajlott San Franciscóban a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition döntője, ahol GN Chan, az amerikai versenyző vihette haza a legjobbnak járó címet. GN Chan a New York-i Angel’s Share bárban dolgozik, nyertes koktélját, a Venceremost a Bacardí klasszikusnak számító Piña Colada inspirálta. A Venceremos alkotóelemei a Bacardí Carta Blanca, kókuszlikőr,  ananászlé,  uborkalé, zöldcitromlé és egy csipetnyi szezámolaj.

Dale de Groff, a verseny egyik zsűritagja így vélekedett a nyertes italról: „Egyhangú döntés született GN Chan győzelmét illetően. Az ital, melyet készített, mindannyiunkat meggyőzött, hiszen alapjául a Piña Colada, azaz egy vérbeli Bacardí koktél szolgál. Az ital azonban csak szellemiségében emlékeztet a híres koktélra, az ananászos íz ugyanis csak finoman van jelen. Az uborkalevet pedig kitűnően kiegészíti a szezámolaj. A koktél neve, a Venceremos, spanyolul azt jelenti, hogy „le fogjuk győzni”, mely nagyon jól illeszkedik GN személyes történetéhez is. Sokat küzdött azért, hogy a világ egyik legelegánsabb bárjában dolgozzon, valamint köthető a Bacardí család történelméhez is, akik kiállták a múltban rájuk mért csapásokat.”

Ez a nyolcadik Bacardí Legacy Global Cocktail Competition, mely az évek alatt a világ egyik legrangosabb koktélversenyévé nőtte ki magát. 54 országból több ezer nevezés érkezett az elmúlt év során, hosszadalmas elődöntők előzték meg világverseny döntőjét. Idén 36 kiváló bártender érkezett San Franciscóba a világ minden tájáról. Mindannyian hosszú hónapokat töltöttek azzal, hogy tökéletesítsék és népszerűsítsék a saját Legacy koktéljukat annak reményében, hogy helyet kaphatnak az olyan nagy Bacardí klasszikusok között, mint Bacardí Daiquiri vagy a Bacardí Mojito.  

A magyar nyertes, Schök Norbert és koktélja az El Viajero is kitűnően szerepelt a világversenyen. Norbi a versenyt megelőző időszakot is arra használta, hogy tovább tökéletesítse receptjét. „Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a csodálatos versenynek. Úgy érzem, rengeteget tanulhattam, remek embereket ismerhettem meg és fantasztikus élményekkel gazdagodhattam. Azt gondolom, ez a verseny egy nagyon fontos állomása volt a karrieremnek, de azt hiszem, az egész magyar bár életre is pezsdítő hatással van és lesz is a jövőben. Az itt szerzett tapasztalataimmal igyekszem majd támogatni azt a versenyzőt, aki jövőre képviseli Magyarországot a világversenyen” - nyilatkozta.  

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat