napja 
 

Badacsony a New Yorkban (Gasztronómia - Ivás)
Badacsony a New Yorkban

Immáron ötödik alkalommal, de ismét egy emberként mozdult meg és mutatkozott be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában. Az esemény fókuszában a borvidékre, illetve a pincészetekre jellemző borok voltak, amit a badacsonyi borászok személyesen töltöttek a szakmai partnerek és a borkedvelők poharaiba.

Kitűnő alkalom volt ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen volt.

A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősítette, annak érdekében, hogy a vendégek kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak: 32 borászat 165 féle bora volt kóstolható.

Emellett bemutatkozott a Badacsonyi Pálinkaház, a BellaBadacsony különleges gyümölcs és zöldség aszalványokkal, a Szegi Családi Gazdaság kézműves sajtjaival, és Badacsony borszállodája, a Hotel Bonvino Wine & Spa.

A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” mondta Békássy János elnök, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről.

Az ismerkedés egyik legjobb módja az, ha a bor szól hozzánk. Megszólít, megérint, közel kerül – rengeteg kifejezést használhatunk, a lényeg egy- és ugyanaz. Megismerni és megszeretni. Ebben kínáltak a szervezők - neves szakemberek közreműködésével - némi segítséget a megtartott mesterkurzusok által azoknak, akik számára a bor nem csupán egy alkoholos ital.

 Amiről szó volt:

Mésallience vagy szerelmi házasság? Mit együnk a badacsonyi borokhoz?

dr. Csizmadia András gasztrofilozófus

 Őshonos vagy világfajta: elég-e, ha a miénk? Badacsonyi fajták a ringben.

dr. Mészáros Gabriella tanár

 Badacsony a nagyvilágban. Vulkánok lelke a jóindulatú, objektív kívülálló szemével.

Robert Smyth AIWS, újságíró (angol nyelvű előadás)

 

Az esemény honlapja: www.kostolo.badacsony.com

Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1666050490325219/

Szervező és további információ: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat