napja 
 

Idén is kiosztják az Év Gyógyszerésze díjakat (Egészség - Egészség)
Idén is kiosztják az Év Gyógyszerésze díjakat

A 2015-ös év minőségi változást hozott az Év Gyógyszerésze pályázaton mind tartalmilag, mind igényességében. A témakörök között megtalálható volt az önmenedzselés, a betegség tudatos magatartás, a labordiagnosztika, a gyógynövények alkalmazása a terápián. A 2015-ös Év Gyógyszerésze első helyezett pályaművének azért is van nagy jelentősége, mert saját kutatási eredményeit mutatta be. Arra próbálta a figyelmet ráirányítani, hogy a betegek a saját gyógyulásuk érdekében milyen felelősséggel rendelkeznek, és milyen módszereket követhetnek.

 A pályázat nyertese, Dr. Gálné Dr. Kartali Edit elmondta, kíváncsiak voltak arra, hogy a betegek mennyire vannak tisztában a gyógyszerészi gondozás létezésével, mit csinálnak ennek kapcsán a gyógyszertárban. A konklúzió során több olyan eredmény volt, amire számított, de egyben csalódott is. A náluk megfordult betegek nagy része nincs tisztában ezekkel a lehetőségekkel, nem is éltek velük olyan szinten, mint ahogy lehetne. Véleménye szerint a feladatuk e programok népszerűsítése, hogy tudatos életmódjukkal, egészségmegtartással, a betegségek megfelelő kezelésével, magas életminőséget érhessenek el.

A Roche Magyarország már több mint öt éve támogatja a kezdeményezést: azt a szemléletet kívánják erősíteni, hogy a patika az egészségügyi ellátó-rendszer része, és egyébként van kereskedelmi funkciója is.

Idén az új pályázatra várják a jelöléseket. A szavazatok beérkezésének határideje: 2016. április 30. További információ: http://www.evgyogyszeresze.hu/palyazati-felhivas

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat