napja 
 

Zalakaros: élményekkel teli kikapcsolódás (Utazás - Ajánló)
Zalakaros: élményekkel teli kikapcsolódás

Magyarország egyik legismertebb fürdővárosa a 750 éves múlttal rendelkező Zalakaros. A mindössze 2500 lelkes település 14 szállodájában és magánszállásain évente 70-80 000 vendéget fogad. Az Európa-szerte híres gyógy- és élményfürdő szolgáltatásairól bővebben a http://www.furdo-zalakaros.hu honlapon tájékozódhatnak.

A város és vidéke a fürdésen túl is számos programot kínál. A 7 vezér történelmi kalandparkban jurtákban tekinthető meg a honfoglaláskori történelmi kiállítás. A várban – ahol különböző játékokra, íjászatra, pónilovaglásra, quadozásra van lehetősége a kicsiknek – a magyar királyok arcképcsarnoka is megtekinthető (az Aphrodité hotel elől ekhós szekér indul Garaboncra). A Garabonciás farmon szabadon száguldozó lovak, szürkemarhák, bárányok, kecskék, nyulak várják a látogatókat, a kisebb állatokat meg is lehet simogatni www.garabonciaskalandpark. Egyéb szabadidős programok (erdei vasút, segway túra, vízitúra a Zala-folyón, moziműsor, Zobori KalandoZoo): http://www.zalakaros.hu/szabadido/ . Kirándulni is érdemes, pár km-re olyan nevezetességeket lehet megtekinti, mint a kápolnapusztai bivalyrezervátum, vagy Zalamerenyén a gyönyörűen felújított pálos malom.

Zalakaroson a testünket nemcsak a gyógyvízzel, fürdőzéssel kényeztethetjük, hódolhatunk a helyi gasztronómiai élményeknek is. Ebből a szempontból is jó választás a ***Venus, vagy az ****Aphrodite hotel, melynek jelszava: „Saját farmunk az éléskamránk”. A tulajdonosok – Dr. Virág Ernő és családja – célja az, hogy érezze jól magát a vendég, egye magát egészségesre, és olyan élményekkel térjen haza, amelyekkel sem otthon, sem másutt nem juthat hozzá. A két szálloda éléskamrája a család farmja Garaboncon, ahol szabadon tartják az állatokat. Az itteni csirkék, marhák, mangalica sertések, juhok húsát fogyasztják a vendégek. A reggelihez saját húsfeldolgozójukban készülnek a kolbászok, sonkák, felvágottak;házi tejből gyártják a vajat, sajtokat, tejfölt, túrót. A vendégek legnagyobb megelégedésére a péksüteményeket is itt sütik, és az itt termett gyümölcsökből főzött lekvárral ízesítik. Ezek a bioélelmiszereknek ráadásul olyan finomak is, hogy nem győznek eleget enni belőle a vendégek. Vacsorához a Cezar pincészet kiváló borait kínálják. A farm nemcsak a szálloda éléskamrája, hanem kiváló program helyszín is, a vendégek lovaskocsival közelítik meg Garaboncot. Mesébe illő neve egy XXI. századi modern parasztgazdaságot takar.

A szálloda legnépszerűbb szobái a körágyas jacuzzis szobák, amelyek különösen a nászutasok körében kedveltek, akik sokszor az éjszakai, gyertyafényes fürdőzést is megrendelik. A római stílusú fürdőben élményvizes medence, termál medence, szauna, gőzfürdő és jeges csobbanó is van, a hátsó oldalon a szabadtéri medence késő tavasszal kezd el üzemelni.

Kép és szöveg: Piros Christa

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat