napja 
 

Az Utazás kiállítás díszvendége Kína (Utazás - Hírek)
Az Utazás kiállítás díszvendége Kína

A Magyar Turizmus Zrt. meghívásának eleget téve 15 együttműködő közép-kelet-európai-ország lesz jelen nemzeti standdal a 2016-os kiállításon, ami minden eddiginél nagyobbra növeli a rendezvényen kiállító országok számát. Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: idén az MT Zrt. tevékenységének köszönhetően az UTAZÁS Kiállításon a korábbinál jóval hangsúlyosabban jelennek majd meg a távoli turisztikai piacok is. A Magyar Turizmus Zrt. szervezeti keretein belül működő Kína–Közép-, és Kelet-Európai Turisztikai Koordinációs Központ tevékenységének eredményeképpen a március 3. és 6. között zajló vásár külföldi szakmai díszvendége Kína. A társaság belföldi tematikája a Gasztroélmények Évére épül. A vezérigazgató kiemelte: a rendezvény legnagyobb kiállítójaként az MT Zrt. 171 társkiállítóval ismét régiós szigetekbe szervezve invitálja belföldi utazásra az érdeklődőket a Hungexpo A pavilonjában. A tematikus év kapcsán a standokon helyi termelők tartanak bemutatót és kóstolót, ezen kívül a turisztikai ajánlatokat számos látványos attrakcióval színesítik.

Távol-keleti turisztikai piacok: az MT Zrt. versenyelőnybe hozza Budapestet

Az MT Zrt. és a Kína – Közép- és Kelet-Európai Turisztikai Koordinációs Központ 16 európai ország és a Kínai Népköztársaság között segíti a szakmai információk áramlását. Célja, hogy Kína és a közép-kelet-európai régió országai közt szorosabbra fűzze a turisztikai kapcsolatokat és fokozza mind a kiutazó, mind a beutazó forgalmat. Az újrapozícionált Utazás 2016 a kiállítást már rövid távon is kihagyhatatlan és hasznos találkozási ponttá kívánják tenni az ún. távoli piacokkal dolgozó szakemberek számára, így a budapesti kiállítás a Magyar Turizmus Zrt. szakmai támogatása révén versenyelőnybe kerülhet a régió többi országával szemben. A Társaság célja, hogy Budapest olyan közép-kelet-európai szakmai találkozóhellyé válhasson, ahol Közép-Kelet Európa szakmai körei egy-egy távoli ország turisztikai partnereivel találkozhatnak. A társaság hatékony akvizíciójának köszönhetően jelentősen megnőtt az turisztikai seregszemlén kiállító országok száma. Ennek kapcsán nemzetközi konferenciát, B2B workshopot, bilaterális megbeszélések sorát szervezi meg az MT Zrt.

A Kína – KKE turisztikai központ régiónk turisztikai kínálatát az eddiginél nagyobb mélységben kívánja bemutatni a kínai utazók számára: A március 3-i szakmai nap programjában szerepel a Kína Információs Konferencia, majd egy B2B workshop kínai utazásszervezők részvételével. A Kínai Turisztikai Hivatal (CNTA) március 4-én nyitja meg budapesti regionális irodáját. A hivatalos megnyitóünnepség szintén az UTAZÁS kiállításhoz kapcsolódik, és egyúttal újabb fontos állomás a Kína – KKE turisztikai kapcsolatok fejlődésében. A CNTA hivatalos delegációja Du Jiang alelnök úr vezetésével érkezik Budapestre. A kínai turisztikai küldöttséggel bilaterális tárgyalásokat is folytatnak a KKE-országok küldöttségei. A kínai utazásszervezők számára szervezett kisrégiós tanulmányutak indulnak Magyarország és egy-egy szomszédos ország turisztikai látványosságainak bemutatására 4 irányban (Szlovákia, Szerbia, Szlovénia és Horvátország felé).

2015. május 1-jén az Air China közvetlen légi járatot indított Peking és Budapest között, amely heti négy alkalommal szállítja a látogatókat a két országba. 2015 szeptemberében a Hainan Airlines elindította közvetlen Peking – Prága járatát. Jelenleg, a LOT légitársaság korábban indított Varsó-Peking járatával  együtt tehát három közvetlen légi vonal köti össze Kínát régiónkkal.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat