napja 
 

Ismét Thália Humorfesztivál (Programajánlók - Színház)
Ismét Thália Humorfesztivál

Február 24-től indul a IV. Thália Humorfesztivál, ahol 5 nap alatt tíz előadást láthat a közönség. Február 24-én szerdán a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját láthatják, Ken Ludwig népszerű kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját, Simon Kornél rendezésében. A főszereplők Járai Máté és Nagy Balázs.

Csütörtökön, 25-én szintén egy amerikai szerző darabja kerül színre. A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon Mezítláb a parkban című vígjátéka, melyből film is készült Robert Redford és Jane Fonda főszereplésével. Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat RögvEstje lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház hazai meghonosítója.

Másnap, 26-án a Nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetik meg Gábor Andor komédiáját, a Dollárpapát, Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ugyanezen a napon az Arizona Stúdióban a váci Dunakanyar Színház produkcióját láthatják Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. A romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, a főbb szerepekben Mohai Tamás, Vándor Éva és Schlanger András.

Február 27-én, szombaton a Nagyszínpadon a Thália Színház saját produkciója kerül színre a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau Rövid a póráz című darabjának főszereplői Schell Judit, Szabó Győző és Pindroch Csaba. Szintén szombaton du. 5-től az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház produkciót láthatnak, az Elhanyagolt férfiszépségeket, Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó duóját. Este fél 8-tól a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor Cefre palota című közéleti önálló estje lesz látható.

A zárónapon a Miskolci Nemzeti Színház adja elő A nagy Romulust, Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusát. Az Arizona Stúdióban a Pinceszínház előadásában Tasnádi István Finito című darabja lesz látható. A főszereplők Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György, a rendező Tasnádi Csaba.

A program iránt érdeklődőket fesztiválbérlettel, kedvezményes jegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetéssel is várják, részletek a Thália Színház honlapján http://www.thalia.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat