napja 
 

Világsztárok a Budapest Táncfesztiválon (Programajánlók - Kultúra)
Világsztárok a Budapest Táncfesztiválon

Két nemzetközi produkció, két budapesti bemutató, két kamaradarab, két koprodukciós bemutató és tánc/színházi nevelési előadások is szerepelnek a február 24-március 3. között megrendezésre kerülő Budapest Táncfesztiválon.

A francia kortárs táncélet egyik meghatározó alakja, Angelin Preljocaj társulata, a Ballet Preljocaj, valamint a New York-i Les Ballets Trockadero de Monte Carlo produkciói mellett számos izgalmas produkcióval várják a közönséget. A Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett, Góbi Rita és a Duna Táncműhely, valamint az Artus és a Közép Európa Táncszínház, illetve az Inversedance-Fodor Zoltán Társulata és a GG Tánc Eger darabjai mind szerepelnek a fesztiválon. A Táncfesztivál kiegészítő programjaként tánc/színházi nevelési előadásokat és Lakatos János nagysikerű előadás-sorozatának következő részét, a Tánc és Kreativitást is láthatják a nézők.

A Budapest Táncfesztivált a fennállásának 40. évfordulóját 2014-ben ünneplő Les Ballets Trockadero de Monte Carlo nyitja meg február 24-én. A professzionális férfi táncosokból álló társulat a klasszikus balett és a modern táncok teljes repertoárját mutatja be a budapesti fesztiválközönségnek. Minden szerepet férfiak táncolnak, hol lábujjhegyen, mint hattyúk, hol romantikus hercegnők bőrébe bújva vagy félelemtől szorongó, viktoriánus hölgyekként – mondta Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház igazgatója. Hozzátette: A fesztivál másik külföldi vendége az albán származású francia táncos-koreográfus, Angelin Preljocaj által alapított világhírű Ballet Preljocaj, akik március 2-án és 3-án a Spectral Evidence / La Stravaganza The New York Pieces című produkciójukat hozzák el a budapesti közönségnek.

2016-ban újból két helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa mellett a MOM Kulturális Központ Színházterme és Kupolája is programhelyszín lesz, így bővült a kínálat is. A Budapest Táncfesztivál kiegészítő programjaként a Nemzeti Táncszínház, a Közép-Európa Táncszínház és a Káva Kulturális Műhely tánc/színházi nevelési programját, a Horda2-őt és az Igaz történet alapján-t láthatják az általános és középiskolás fiatalok és a szakmai közönség. A Budapest Táncfesztivált a Nemzeti Táncszínház szervezi, célja, hogy neves külföldi együttesek meghívásával pozícionálja a nemzetközi táncszcénában a magyar fővárost. a részletes programwww.budapesttancfesztival.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat