napja 
 

Fekete szemek ejtették rabul a chocoMe-t (Gasztronómia - Evés)
Kávé és csokoládé házassága
Fekete szemek ejtették rabul a chocoMe-t

Budapesten, a Lila Körte cukrászdában mutatkozott be a chocoMe új, kávés kollekciója. A kézzel készült, „személyre szabható”, magyar táblás sikercsokoládé új feltétekkel – kiváló minőségű kávészemekkel bővült.
A kávébab majdnem annyi összetett aromát tartalmaz, mint a kakaóbab. Mi történik, akkor, ha vegyítjük őket? Vadonatúj ízek jönnek létre, vagy egy „babfúzió” során ezek kioltják egymás összetevőit? A chocoMe nagy megelégedettségére az előbbi következett be annyi új ízárnyalattal, hogy egy teljes kollekciónyi chocoMe kávés csokoládékreáció álljon össze.  „Optimisták voltunk: egyrészt azért, mert rengetegen szeretik a kávét és a csokoládét, amelyek jól passzolnak egymáshoz, valamint egyéb feltétekkel kiegészítve (liofilizált gyümölcsök, kandírozott virágszirmok, csonthéjasok, fűszerek) tökéletes harmóniát is alkothatnak”- mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa. 

A kávés csokoládékülönlegességek a következő összeállításban kaphatók:

chocoMe - K106 - tejcsokoládé, etióp Yirga kávébab, madagaszkári bourbon vaníliapor, fahéjas-cukros mandula.
A tejcsokoládéra finoman szórt bourbon vaníliaporral és fahéjas-cukros mandulával egyszerre emeltük ki a Yirga szemek lágyabb ízeit és határozott fanyarságát.

chocoMe - K109 - tejcsokoládé, etióp Yirga kávébab, fekete só Hawaiiról.
A fekete só darabkák a tört kávészemekkel elkeveredve meglepően intenzív és hosszantartó, lassan lecsengő, finoman ’édes-sós-citrusos’ kávéízt hagynak a szájban.

chocoMe – K108 - Fehércsokoládé, Etióp Yirga és Kolumbiai Gaitana kávébab, kókuszforgács.
A két kávébab keveréke selymesen lágy, édes ízeket eredményez, amibe a lágyan elterülő kókuszforgácsok csempésznek egy csipetnyi trópusi hangulatot.

chocoMe – K107- Fehércsokoládé, Etióp Yirga kávébab, jázminszirom.
Az enyhén édeskés jázmin a bourbon vaníliában gazdag fehércsokoládéval lágy, selymes köntöst ad az ebben a közegben leginkább fanyar ízeit bontogató kávészemeknek. A végeredmény? Tökéletes capuccino élmény!

chocoMe – K103 - étcsokoládé, etióp Yirga kávébab, kakaóbab, liofilizált feketeribizli.
A feketeribizli enyhe savanykássága a Yirgában található bogyós gyümölcsös savakat emeli ki.

chocoMe – K110 -étcsokoládé, etióp Yirga kávébab, kakaóbab, narancshéj.
A Yirga kávészemek citrusosságát és finom savasságát tudtuk kiemelni ennél az összeállításnál.

chocoMe - K101 - étcsokoládé, kolumbiai Gaitana kávébab, kakaóbab, kardamom.
A világ kardamom fogyasztásának 60 százaléka az arab világra esik - a kardamomos kávét a vendégszeretet szimbólumaként adják fel; minimum három csészével illendő fogyasztani. Vagy egy csipet őrölt kardamomot, vagy néhány szemet tesznek bele. Mi pedig azért használjuk, mert az enyhén kámforos íz remekül kiegészíti a kakaó- és kávébabot.

chocoMe – K105 - Étcsokoládé, galapagosi kávébab, tört chili.
Egy igazán erős kávét? A kávészemek aromája a chili által keltett vérbőség miatt sokkal intenzívebbnek érződik ennél az összeállításnál. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat