napja 
 

80 éves a Szamos marcipánrózsa (Gasztronómia - Konyhatrend)
80 éves a Szamos marcipánrózsa

1935-ben indult hódító útjára a marcipánrózsa, amely megalapozta Szamos Mátyás hírnevét. Ma már 25 üzlet és egy bécsi Szamos cukrászda dicséri a márkává vált nevet. 80 év alatt 500 fős édes birodalommá nőtte ki magát az egykori „maszek” világból a Szamos. A ma is családi vállalkozás formájában üzemelő manufaktúra és üzlethálózat tulajdonosai nemcsak a kor kihívásainak, de az alapító elvárásainak is meg kívánnak felelni.

A cég tucatnyi vidéki városban és csaknem minden nagyobb budapesti bevásárlóközpontban jelen van. Zászlóshajójuk a Szamos Gourmet Ház a Vörösmarty téren, ahol csokoládéiskola is működik. A vállalat 500 embernek ad munkát, elsősorban Pilisvörösváron, ahol a torták, sütemények, bonbonok, marcipánok, pralinék a Szamos szigorú receptúráinak megfelelve kerülnek a míves gonddal megtervezett csomagolásba.

Ezért is lehetett megnyitni közel 1 évvel ezelőtt a cukrászdák és kávéházak fővárosában, Bécsben az első magyar cukrászdát, a Mathias Szamos Konfiserie-t. A monarchia hangulatát idéző kis ékszerdoboz hírneve hamar elterjedt városszerte. ás szinte mindig tömve van. A marcipánt és csokoládét, a marcipánlikőröket számos európai országban meg lehet vásárolni, de New Yokrban is kapható. Legújabb termékük a Gyöngypraliné, és sósmandulás, valamint vaníliás-karamelles  praliné szaloncukor, ezek máris remekül fogynak.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat