napja 
 

Új csapattal ünnepli 25 éves születésnapját az Arany Kaviár Étterem (Gasztronómia - Konyhatrend)
Új csapattal ünnepli 25 éves születésnapját az Arany Kaviár Étterem

Újabb és újabb helyek nyílnak, ritka, amikor egy étterem már 25 éve ugyanott, ugyanolyan színvonalon várja vendégeit. A fókuszban továbbra is az orosz konyha, de Magyarország egyik legjobb fine dining étterme, az Arany Kaviár az elmúlt fél évben mégis nagyon megváltozott. A 2008 óta folyamatosan Michelin kalauz által ajánlott étterem - melyet a Gault Millau két sapkával jutalmaz -, idén nem csak születésnapot, de egy új, téliesített kerthelyiséget, és Kanász László személyében új konyhafőnököt is ünnepel.

 „Aki fél éve járt nálunk, most szinte ránk sem ismerne”- mondja Molnár Attila, az Arany Kaviár egyik tulajdonosa. „A könnyed és elegáns dizájnú kerthelyiséget néhány éve alakítottuk ki. Ez jó kontrasztja a belső térnek, mára pedig ez az étterem fő része.” A hangulatában intim, bájos télikertet idén tavasszal teljesen kinyitották, de a mozgatható üvegfalak és a padlófűtés lehetővé teszi, hogy télen is fogadják a vendégeket. Az Arany Kaviár különterme is megváltozott, a terasszal egybenyitható teljes falfelületet kapott, mely lehetővé teszi kisebb társaságok exkluzív elhelyezését. A vendégek számára láthatatlan fejlesztések is történtek, ezekkel hátországukat erősítették. Kibővült és új berendezéseket kapott a konyha, valamint bortárolóik, hűtőik kapacitása is szélesedett, amire szükség is volt, hiszen az Arany Kaviár majd 300 tételes borlappal büszkélkedhet.

  „A nyitás éve, 1990 szerepel a logónkon – ez már önmagában erő, hogy ennyi év alatt nem váltottunk stílust. Folyamato­san haladunk az általunk elképzelt úton” – mondja Nyíri Szása, az Arany Kaviár másik tulajdonosa.

 Aki most ellátogat az étterembe, szinte csak új arcokkal fog találkozni, akik a tulajdonosok által vágyott lendületet hozták az Arany Kaviárba. Kötetlenebb szerviz, „vendég/törzsvendég-orientált” hangulat. Ezt a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező új restaurant manager, Barta Judit garantálja, akinek nagy érdeme van a mostani arculat kialakításában és a standardok biztosításában.

 Nemrég kinevezett új séfjük pedig Kanász László, aki csak szerepében új, hisz 8 éve a konyhai csapat oszlopos tagja. Az elvek a konyhán ugyanazok maradtak: a kifogástalan alapanyagok és a saját, kifejezett ízek használata. László a legmodernebb technológiákat is felhasználva az egyszerűség és a harmónia híve. Szereti, ha egy étel érthető és kedves, van benne játékosság, izgalom. A tradícióik megtartása mellett új és izgalmas ízekkel ismerkedhetnek meg a régi és új vendégek. Az Arany Kaviár étterem egyik büszkesége a Prestige menü, mely alapvetően egy halorientált menü. Az édesvízi alapanyagokat saját erőből oldják meg: a saját sózású kaviárjukon kívül a harcsa,  pisztráng,  süllő,  tokhal és a kecsege is a kisbajcsi haltelepről érkezik, mellyel évek óta együttműködnek.

 Az étterem átalakítása, fejlesztése tovább folytatódik majd. Januárban új változások történnek, rövid időre bezárnak. A tervek szerint a fogadóteret teljesen elválasztják az eddigi vendégtértől, légiesebb, ám stílusában az Arany Kaviárhoz illő enteriőrt álmodtak meg. Akik pedig kifejezetten szerették, szeretik az elbújós, intim hangulatú belső termet, ők sem fognak csalódni, hisz miliőjét megtartva, ez is új köntösbe öltözik jövő év elején.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat