napja 
 

Kedvenc Patikám (Egészség - Egészség)
Kedvenc Patikám

A Kedvenc Patikám kampányt idén már ötödik alkalommal  rendezik meg. Legfontosabb célkitűzése a betegek patikai szolgáltatásokkal való elégedettségének felmérése. A patikai munkára és a szolgáltatást igénybe vevő betegek érdekeire kívánja felhívni a figyelmet, szeretné egymáshoz közelebb hozni a feleket.

A szavazatokért versenybe szállhat az ország bármely területéről minden aktív patika, gyógyszertár. Szavazni a www.kedvencpatikam.hu weboldalon, illetve a médiában található kérdőívek kitöltésével és beküldésével lehet.

Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége elnöke sikerként számolt be a megvalósult áttörésről, melynek célkitűzése, hogy tudatosuljon a társadalom tagjaiban a patikai gyógyszerészek komoly szakmai háttértudása. A beteg – orvos – gyógyszerész együttműködés egyre szorosabban, dokumentált formában, megfelelő protokollok mentén működik. Kiemelt szerep jut a főleg idősebb korú, több betegségben szenvedő pácienseknek, ahol több hatóanyag együttes működésének megfelelő összehangolása a fontos. Dr. Mikola Bálint hozzátette: a gyógyszerellátásban nagy gondok nincsenek, az alapellátásban pedig a nagyobb szerepvállalásra törekednek – így valósítható meg a gyógyszertárakban nyújtott azonnali segítségnyújtás.

Dr. Samu Antal, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alelnöke elégedettséggel konstatálta, hogy tudás alapú szolgáltatást tudnak biztosítani a gyógyszertárakban. Az elmúlt 10 esztendőben olyan programok kidolgozására került sor, mely érintette többek közt a diabétesz, a hipertónia, a koleszterin, az elhízás, a metabolikus szindróma témaköreit is.

A kampány 2015. szeptember 30-ig tart. A szavazatok leadása anonim módon történik, így a résztvevőknek semmilyen személyes adatot nem kell megadni, ám amennyiben a szavazók rendelkezésre bocsátják adataikat, úgy sorsoláson vesznek részt, ahol egy wellness hétvége mellett számos más, értékes ajándékot sorsolnak ki. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat