napja 
 

Deutérium csökkentve (Egészség - Egészség)
Deutérium csökkentve

Már az általános iskolában megtanuljuk, hogy van hidrogén, és van nehézhidrogén, ez utóbbit deutérium néven is ismerjük. A nehézhidrogén a természetben előforduló stabil – nem sugárzó – hidrogén változat. A hidrogén atommagja egy protont tartalmaz, a deutérium atommagja pedig egy protont és egy neutront. A kétszeres tömegeltérés miatt a deutérium eltérő fizikai és kémiai tulajdonságokat mutat.

Amiért ez nagyon fontos, az a vízmolekulában lévő kétféle hidrogén. Elsődlegesen az óceánok vizének, illetve a lehulló csapadéknak a deutérium tartalma határozza meg az élő szervezetek deutérium tartalmát. Ez a tartalom az Északi-, illetve a Déli-sark felé, az óceánoktól a szárazföld felé haladva és a tengerszint feletti magassággal csökken.  A víz deutérium tartalmának meghatározáskor a „ppm” egység használatos (parts per million), megmutatja, hogy 1 millió hidrogén atomból mennyi tekinthető nehéznek. Hazai vizeinkre a 140 – 145 ppm jellemző.

Az emberi szervezet 60 %-a víz, de – mivel az egyéb szerves vegyületek is tartalmaznak nehézhidrogént - testünk deutérium tartalma többszörösen meghaladja más fontos elem normál értékét.

A legújabb kutatások szerint a deutérium csökkentés, mint természetes biológiai folyamat, része a sejtek normál működésének. Egészséges sejtekben ez a funkció megfelelően működik, míg a daganatos sejtekben a folyamat sérül. A csökkentett deutérium tartalmú víz fogyasztásával a szervezet szintje alacsonyabban tartható. A csökkentett deutérium tartalmú környezetben termesztett növények és az ebből készült élelmiszerek szintén hozzájárulnak a szervezet egészségesebb működéséhez.

A vizek nehézhidrogén tartalmát csak magas színvonalú technológiával lehet csökkenteni, házilagos módszer nem ajánlott!

Nézzük, mire jó a deutérium csökkentett víz! Alkalmazásával gátolható a daganatsejtek osztódása, ami a rákgyógyításban játszik szerepet.  Területek, ahol további ígéretes eredményeket tapasztaltak: a cukorbetegség gyógyítása, a depresszióra való hajlam befolyásolása. Kedvezően hat a hosszú távú memóriára. Sportegészségügyi vizsgálatokban is pozitív élettani hatását tapasztalták. A csökkentett deutérium tartalmú víz fogyasztható önmagában, ízesítve, főzéshez. Napi adagnak másfél – két liter ajánlott.

A deutérium megvonásával kapcsolatos kutatások Dr. Somlyai Gábor nevéhez fűződnek. Az idei magyarországi konferencián vele együtt rangos amerikai, svéd, francia és orosz egyetemek kutatói vettek részt. A világon az első deutérium csökkentett víz feltalálója Dr. Somlyai Gábor, aki 1993-ban alapította a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft-t, amelynek termékcsaládja a Preventa ivóvíz termékcsalád. Ajánlott fogyasztásához konzultáció szükséges. Elérhetőség: 1124 Bp., Fürj utca 2. Tel: +361 365 1660, e-mail: [email protected] web: www.preventa.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat