napja 
 

Idén három (Gasztronómia - Evés)
Idén három

Augusztus 20-i ünnepünkhöz közeledve, véget ért a Magyarország Tortája, a Magyarország Cukormentes Tortája valamint a Honvédség Tortája verseny, minden kategóriában szakértő zsűri választotta ki a nyerteseket. 

Az Ország tortája idén a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta, Szó Gellért salgótarjáni cukrászmester alkotása. A torta a zamatos magyar sárgabarack, a mandula, a csokoládé és karamell kombinációja, kevés barackpálinkával megbolondítva. 

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya Barackos buboréktortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt ír ki. A Barackos buboréktorta illeszkedik a magyar ízvilághoz. A sárgabarack karakteres íze a diókrémmel és a piskótában fellelhető pirított dióval harmóniát alkot. A  kreáció legeredetibb eleme a torta tetején látható díszítés, melyet légpárnás fóliával formázott buborékmintásra a cukrász. A sütemény hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült, egy szelet 11,8 g szénhidrátot és 278 kcal-t tartalmaz.

A Honvédség Tortája idén a Tessedik mézes körtetortalett, idén a körte és az akácméz határozza meg a süteményt. Készítői ezzel a tortával tisztelegnek Tessedik Sámuel előtt, akinek hatalmas szerepe volt az akác meghonosításában hazánkban. A tortát régi magyar receptek átgondolásával készítették, a mai ízlésnek megfelelően.

Először augusztus 20-án és 21-én a Magyar Ízek Utcájában, a Várkert bazárnál kóstolhatja meg a nagyközönség a három tortát, valalmit a Szent István napi kenyeret, amelyet idén a Pedró pékség készített, Tönkölyös kenyérnéven.

A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdette aháziversenyt nem szakképzett cukrászok és lelkes otthonsütők részére, melyre augusztus 14-ig várják a pályamunkákat. A fődíj egy Kenwood robotgép, de két különdíj is gazdára talál majd a valódi magyar vércukormérők fejlesztője és gyártója, a 77 Elektronika Kft. és a HerbaHáz jóvoltából. További információ:  www.magyarorszagcukormentestortaja.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat