napja 
 

Iszak Eszti: ?Nem minden az, aminek látszik? (Sztárok - Interjúk)
A Facebook-valóságról vallott a népszerű műsorvezető
Iszak Eszti: ?Nem minden az, aminek látszik?

Szinte mindig mosolyog és jókedvű a közösségi oldalain Iszak Eszti. A szép műsorvezetővel ugyan nem csak jó dolgok történnek, de a Facebookon igyekszik ezt nem hangsúlyozni. Nem ő az egyetlen, aki így tesz, ezzel azonban sokan hamis képet festenek magukról. Tudja ezt a népszerű műsorvezető is, aki most egy különleges fotózással hívja fel a figyelmet arra, hogy a közösségi oldalakon nem minden az, aminek látszik.

A VIVA műsorvezetőjének hatalmas rajongótábora van a közösségi médiában. Eszti a követőivel való kapcsolattartás egyik legfontosabb eszközének tartja a közösségi oldalakat, napi szinten számol be legnagyobb élményeiről fotókkal kísérve, ezért is vett részt a Telenor legújabb, HiperLike kampányában. „A közösségi média azért nagyon fontos számomra, mert úgy érzem, hogy így a rajongóimmal jobban tudom tartani a kapcsolatot, közelebb kerülnek hozzám és én is hozzájuk. Igyekszem a Hipernet segítségével minél több személyes dolgot megosztani velük, de mindig odafigyelek, hogy csak valós dolgokat tegyek közzé. Nyilván ha egy magazin divatanyagát posztolom ki, ott előfordulhat retusálás, de egyébként kerülöm a photoshopolt, agyonszűrőzött képeket. Emellett persze az is igaz, hogy mindig csak pozitív dolgokat teszek közzé” - vallotta be a csinos szőkeség, aki rendszeresen ad tanácsokat rajongóinak Facebook oldalán és Tükröm, tükröm című műsorában.

Eszti úgy véli, a fiatalok figyelmét fel kell hívni arra, hogy bár a közösségi médiának rengeteg jó tulajdonsága van, a kép amit látunk, nem feltétlenül a teljes igazság. „Ha a fiatalok azt látják, hogy másoknak milyen jó, rajtuk kívül mindenki másnak felhőtlen az élete, elkezdik saját magukat – helytelenül – leértékelni” - fogalmazott. A csinos műsorvezető ezért úgy döntött, egy fotós szakember segítségével demonstrálja, milyen nagy különbség lehet a valóság és a közzétett kép között. Viszlay Márk fotográfus képeivel rámutatott: az esetek többségében ma már nem feltétlen az élmény a lényeg. Jól mutatja ezt az is, hogy ha valaki elmegy nyaralni már nem a tájat fotózza, hanem saját magát.

 „Többnyire az emberek nem az élményt szeretnék megosztani, hanem állandó visszaigazolásra vágynak. Persze ott van a másik oldal is, akik a profilképük helyére egészen mást, például egy nagyra nyílt szemű kismacskát tesznek, sok esetben még a nevünket sem hozzák nyilvánosságra. Ilyet csak a komolytalan felhasználók tesznek, de sajnos manapság ez is egyre inkább terjed, és ezért elfogadottabb lesz” – magyarázta Viszlay, aki néhány tippet arra is adott, mit tegyünk, ha a Facebook eredeti céljának megfelelő, jó minőségű profilképet szeretnénk.

„Fontos, hogy kerüljük a sötét helyeket, igyekezzünk minél több fényben fotózkodni. Ha háttal vagyunk a napnak, használjunk vakut, ha pedig szemben állunk vele, igyekezzünk pár pillanat erejéig nem hunyorogni” – jelentette ki Márk.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat