napja 
 

Nyaralás mesés látnivalókkal (Utazás - Úti cél)
Nyaralás mesés látnivalókkal

Az egyiptomi nyaralások elsőszámú célpontja Hurghada. Valószínűleg azért népszerűbb a magyarok körében, mint Sharm el Sheik, mert itt valódi város húzódik a tengerpart mentén, számos látnivalót kínálva. Van óvárosa, piaca, bazárja, 2 egyiptomi fontért (70 Ft) bevisz a helyi busz, de a taxiért sem kell 1 dollárnál többet fizetni. Esténként bátran sétálhatunk a városban, be-benézhetünk különböző üzletekbe és kipróbálhatjuk a helyi konyhát is, nem vagyunk a szállodák egyenétlapjához kötve. A legtöbb hotelben nemcsak all inclusive, hanem félpanziós nyaralásokat is foglalhatunk. Szállodában sem tanácsos azonban nyers zöldséget és jégkockás italt fogyasztani.

A hoteleknek természetesen több saját medencéjük is van, de a fő attrakció nyilván a tenger. Az egyiptomi nyaralások tipikusan egyhetesek, amit nem feltétlenül bír ki mindenki a strandon fekve. Vonzóak az utazási irodák által kínált programok. Aki az ősi Egyiptom emlékeire kíváncsi, tehet egynapos túrát például az ősi fővárosba, Luxorba, illetve a Királyok völgyébe (4 órás buszút). Ezt a kirándulást feltétlenül érdemes választani, olyan csodákat láthatunk, mint a Karnaki templomegyüttes, a Memnoni kolosszusok, Hatsepszut királynő temetkezési helye, vagy néhány fáraó sírkamrája abból a 62-ből, amit feltártak. Ezekben sajnos tilos a fényképezés, de aki egyszer is meglátta a csodás, színes freskókat, szobrokat, féldomborműveket, soha nem felejti el. Ugyancsak felejthetetlen élményt nyújt a kairói kirándulás, érdemes a repülőset választani, abból is a kétnaposat, hogy minél többet lássunk.

Ajánlatok, részletes programok: www.sunnytours.hu   

Tippek, információk

Időeltolódás: nyári időszámításkor nincs, télen + 1 óra. Éghajlat: sivatagi, nyáron 45-50 fokig is felmelegedhet, de mivel a levegő száraz, sokkal jobban elviselhető, mint az itthoni párás meleg. Napszúrás ellen feltétlenül hordjunk kalapot, és a hosszú ujjú ing, blúz is ajánlott leégés ellen. Ha nem vigyáztunk eléggé az étkezéssel, vagy csapvízben mostunk fogat, hasmenést kaphatunk, a legjobb ellenszer a helyi Antinal nevű gyógyszer. Beszélt nyelv: arab, de sokan tudnak angolul. Pénznem: egyiptomi font (1 LE kb. 36 Ft). Árszínvonal: olcsó. Ebéd büfében, kisebb étteremben 6-20 LE. Sör boltban 5 LE.

Köszönjük az utat a Sunny toursnak és az Egyiptomi Idegenforgalmi Hivatalnak

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat