napja 
 

Vicces, királykisasszony?!? a Corvin Dumaszínházban (Programajánlók - Színház)
Vicces, királykisasszony?!? a Corvin Dumaszínházban

A MANNA, a Váci Dunakanyar Színház, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Dumaszínház közös előadásaként látható a budapesti Dumaszínházban április 18-tól a Vicces, királykisasszony?!? című előadás.

Az előadás főszereplője Ildikó királykisasszony, aki  elhatározza, hogy csakis olyan férfihoz megy feleségül, aki képes őt megnevettetni. Az udvar felhívására tódulnak is a király-jelöltek meghallgatásra, hogy viccesebbnél viccesebb műsorukkal próbálják meghódítani a királykisasszony szívét. A jelentkezők a humor különböző műfajaival próbálkoznak: van dumaszínház, börleszk, hagyományos, békebeli kabaré, angol humor, paródia. De nincsenek könnyű helyzetben – pedig nem búskomor típus a királykisasszony, inkább csak az a véleménye, hogy nincs a kérők között olyan férfi, aki méltó lenne hozzá. Két tréfás kedvű udvarhölgyével, Klotilddal és Matilddal jól szórakoznak a szerencsétlen kérők igyekezetén – és rettegésén, ugyanis a sikertelen fellépőket a gálaműsor után lefejezik. A jókedvet így lassan felváltja a sírás, és az országból szép lassan kipusztul a humor is. Vagy talán még időben rájön a királylány, hogy kit is szeret valójában? 

Szabó Borbála meséjének feldolgozása ősbemutató, amelyet Bereczki Csilla rendezésében láthat a közönség. Az elsősorban kisiskolásoknak szóló zenés, humorelméleti meseelőadás azonban a frappáns, szórakoztató humora miatt a felnőtteknek is felhőtlen szórakozást ígér. A Vicces, királykisasszony?!?  április 18-án és 19-én délelőtt 10 órakor a Dumaszínházban látható. Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 1/b.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat