napja 
 

Dél-Korea ? Ázsia rejtett gyöngyszeme (Programajánlók - Kultúra)
Magyar Tibor fotókiállítása
Dél-Korea ? Ázsia rejtett gyöngyszeme

A Koreai Kulturális Központ kiállítóterében április 3. és 27. között látható Magyar Tibor fotókiállítása, melyet Lengyel Miklós egykori nagykövet Dél-Korea – Ázsia rejtett gyöngyszeme című könyvéhez készített.

Lengyel Miklós 2007 és 2012 között teljesített külügyi szolgálatot Magyarország nagyköveteként Dél-Koreában. Nem ez volt az első találkozás ezzel a magyar szemmel még mindig egzotikusnak tűnő ázsiai országgal, de hazajövetelét és az ott töltött időszakot 2014-ben öntötte könyv formájába. Magyar Tibor fotográfus képei hűen ábrázolják a könyvben leírt, megélt és megtapasztalt eseményeket, de a modern személyes história mellett történelmi és kulturális betekintést is nyújtanak az általunk többnyire kistigrisként ismert Dél-Korea világába. A kiállításon megjelenő fotók három téma : Modernitás – Emberek – Tradíciók köré csoportosulnak, az életünket minden kontinensen és minden korban meghatározó fonalak mentén.

„Mit tudunk Korea történelméről, társadalmáról, mit ismerünk kultúrájából a koreai popzene elsöprő erejű világsikerén, a Gangnam Style refrénjén, a magyar tévénézők által is rendkívüli módon kedvelt  „A palota ékköve” filmsorozat szereplőin, vagy a koreai konyha térhódításán kívül? Hány könyvet olvastunk róla, hány koreai regényt, költőt tudnánk felsorolni? Hogyan élnek, mitől lettek sikeresek a koreaiak, mik a szokásaik? A mai napig aligha jár szerencsével az, aki egy magyarországi könyvesboltban koreai témájú kiadványt keres. Én e hiány pótlásához szeretnék hozzájárulni, személyes indíttatásból, és abból a meggyőződésből, hogy ez az ország egyszerűen több figyelmet érdemel. Korea számomra egyet jelent sok gyönyörű és hasznos élménnyel és rengeteg baráttal.

Magyar Tibor fotográfus képei tökéletesen kifejezik mindazt, amit jómagam Koreáról gondolok és könyvemen keresztül üzenni kívánok az olvasónak. Könnyedén megragadják az olykor hétköznapinak tűnő, mégis, az országot híven tükröző sajátosságok különleges hangulatát, a modernség és hagyománytisztelet harmonikus és varázslatos egyvelegét, a koreai emberek közvetlen kedvességét és hívogató szeretetét. Mindazt, amit e csodálatos ország, Korea nekem nyújtott." - nyilatkozta Lengyel Miklós.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat