napja 
 

25 éves a Művészetek Völgye - Kívül-belül megújul a fesztivál (Programajánlók - Kultúra)
25 éves a Művészetek Völgye - Kívül-belül megújul a fesztivál

Három település, hatvannál is több udvarban 35 programhelyszín, több ezer program és fellépő július 24-től augusztus 2-ig a Balaton-felvidéken. A tavalyi évben új lendületet kapott Művészetek Völgye 25 év hagyományait tiszteletben tartva fejlődik tovább.

25. születésnapját ünnepli a Művészetek Völgye, melynek alkalmából a szervezők idén még jobban koncentrálnak a fesztivál alapértékeire és még több energiát fektetnek az újdonságokba. A fesztivál mindenkori titka a közvetlen, felszabadult légkör és a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat. A 2015-ös Művészetek Völgye még több különlegességgel készül és még több, a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újítást vezet be.

 Udvart indít a Momentán Társulat, tíz napon át szórakoztatnak színházzal, közösségi programokkal, játékokkal. Hajós András is programszervezőnek áll, napközben interaktív zenés foglalkozásokat tart gyerekeknek, esténként pedig a Modern Art Orchestra ad koncerteket hazai és külföldi zenei kiválóságok közreműködésével.

A Blue sPot Café idén Blue sPot Majorrá növi ki magát, még több zenét, még több koncertet ígérnek a hazai könnyűzenei élet legjobbjaival. Harcsa Veronika kedvenc előadóival és frissítő, lélekmelengető programokkal várja a felnőtteket és a gyerekeket. A színházi társulatoknak kialakított színpadon több programmal jelenik meg Pintér Béla Társulata, előadást tart a Nézőművészeti Főiskola és számos darabot mutat be Jurányi Inkubátorház több társulata. Bővül a komolyzenei helyszínek száma és a Völgybe látogatnak fiatal kedvenceink, a Virtuózok. Az újjáéledő Klastrom öt napon át a Fónóé, aztán átveszi az irányítást az NVC, a világzenét felváltja az elektronikus életérzés és egy egész napra felbukkan a Balaton Method is. A Hello Wood csapata közelebb költözik a többi helyszínhez, és saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort is szervez a látogatók várható örömére. A Design Terminal napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget. És persze sok más házigazda és szereplő mellett a vendégek kedvét keresi továbbra is az elmaradhatatlan Hobo, az Ősök Házában Szőke András, a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar és a családok és gyerekek kedvenc találkahelye, a Kaláka Versudvar.

 A minőségi programok minőségi gasztronómiával társulnak, a fesztiválozók a kedvenc kék abroszos helyeik mellett új gasztro-szereplőkkel és a legjobb kézműves sörökkel kényeztethetik magukat. De a szervezők ezen túl is különös figyelmet fordítanak arra, hogy idén a látogatók minden segítséget megkapjanak a kényelmes és önfeledt fesztiválozáshoz. A már jelenleg is kapható jegytípusok bővültek, a napi, hétvégi és 10 napos bérlet mellett megjelent egy kedvezményes és rugalmasan, bármely napra beváltható ötnapos bérlet. A belépőjüket elővételben megvásárlók ráadásul segítséget kapnak a szállásfoglalásban, amelyből a fesztivál igyekszik új, különleges megoldásokat is biztosítani az érdeklődők számára. Ráadásul a Völgy újabb technológiai fejlesztésekkel igyekszik segíteni a sokat panaszolt parkolási folyamatokat, így az elővételben jegyet vásárlók akár előre és kedvezményesen foglalhatják le majd parkolóhelyeiket is.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat